Bild
Nästa artikel
Nyheter

Nere på gatan #1

25 oktober 2012

Det står nästan alltid roliga bilar nere på gatan i trakten av Vi Bilägares redaktion vid Norrtull i Stockholm. Ska försöka droppa in dem under denna lilla rubrik när tillfälle ges.

När jag i går hastade ut för en nittiofemkronors pastalåda med lite jox i, vad stod längs min väg om inte en Oldsmobile Delta 88 Convertible 1975 och en Mercedes-Benz 280 SL Automatic 1969?

Vilken befriande anblick i såsen av alla SUV:ar, BMW, Audi och White Van Men som trafikerar Ynglingagatan. Oldsen såg stolt och stor ut, särskilt i jämförelse med den moderna jänkare i form av den yxigt formade Dodge Nitro som stod bakom. Tänk att de båda bilarna kan komma från samma land, gissa vilken av dem som drog blickarna till sig?

Mercedes lilla sportvagn är väl en av de säkraste formgivningarna någonsin, så nätt och elegant, inte ett streck som sitter fel i den kostymen. Lite Facel Vega-övertoner och alltid lika rolig att se. Årsmodellen var en av de sista, hösten 1971 kom ju 350 SL med förvisso liknande hardtoplinjer men med betydligt mer påtaglig och skrytsam design. Jag sätter en slant på att ”Pagoda” är den snyggaste av alla SL – någon däremot?