Bild
Nästa artikel
Nyheter

Monacos p-profiler

26 november 2012

Ett besök i Monaco betyder inte bara att man ivrigt letar efter kändisar och idrottsprofiler, eller att man försöker köra hela varvet längs F1-banan som ju finns mitt i sta'n. Det betyder också att man håller ögonen öppna efter alla svindyra och fascinerande bilar som i sakta mak skrider runt på de nästan alltid uppbrutna gatorna. Är det någonstans det finns gatuarbeten är det här.

Monegaskerna har helt klart lite udda parkeringsvanor. Här är några exempel:

Hotellets firmabil var ingenting mindre än en Rolls-Royce Phantom LWB, alltså långversionen av den imposanta modellen. Det är 609 cm lång kaross med 382 cm axelavstånd det och kanske inte så enkel att snyggt få upp på p-platsen intill vestibulen. Dessutom var karossen ovanligt smutsig för att utgöra reklampelare för ett hotell, kanske hade man hämtat någon dignitär i bushen nyligen?

Ett stycke bort hade ett knippe mer vardagliga bilar parkerat på ett … ja, kreativt sätt. Som i gåsmarsch ungefär. I valet mellan att stå på gatan och hindra biltrafiken och att stå på trottoaren och hindra de gående föredrogs det senare. Notera hur hög trottoarkanten är och hur lågt Skodan står – kommer den verkligen ned?