Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Uppföljning av rosttest

30 januari 2014

Rostskyddsgranskningen av våra långtestbilar efter varje testår väcker alltid uppmärksamhet. Senast var det den svenska generalagenten för Honda som reagerade.

Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström fann att Honda CRV redan efter ett år hade angrepp i de bakre krockbalkarna och antydningar till angrepp vid flera av bottenplattans skarvar. Det är inget akut, poängterar Thomas, men ändå en signal om att rostskyddet har brister, och som på sikt kan ge större problem.

Hondas representanter har varit på besök och studerat vår testbil. Huruvida Honda planerar för någon importbehandling för de saltbemängda svenska vägarna – likt det som bland annat Mazda och Mitsubishi (enbart bottenplattan) utför – vill man inte kommentera, men ”självklart noterar vi vad våra konkurrenter gör”, som Martin Scotte, servicetekniker/utbildare vid Honda Nordic, uttrycker det.

Vid granskningen av våra äldre bilar, 2-6 år – redovisat i papperstidningen nr 1/2014 –­ har mer eller mindre allvarliga angrepp upptäckts på fem av sju bilar.

Rättelse: Martin Scotte är servicetekniker/utbildare vid Honda Nordic, inte servicemarknadschef som uppgavs i en tidigare version av det här blogginlägget.