Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Spännande bilkörning

24 maj 2013

Det lät så trevligt när kollegorna på Klassiker berättade om "Frukostklubben", ett bilevent man ska hålla på Riddarholmen i Stockholm nu på söndag morgon. Mellan klockan 6-8 drar man ihop ett gäng glada entusiaster för en kopp kaffe och en stunds däckssparkande i den arla morgonstunden.

När dom frågade om inte jag kunde komma förbi med Rödluvan tackade jag omedelbart ja! Men vår VW 1500 S var inte riktigt presentabel att visas upp i sådana sammanhang då hon var rejält neddammad efter sina senaste äventyr.

Jag tog henne därför för att åka till macken och inhandla lite tvättmaterial. Redan på väg dit började ett olycksbådande ljud göra sig gällande. Varje gång jag trampade kopplingen i botten lät det "we-we-we-we-we-we-we". I takt med att köerna tätnade blev ljudet allt intensivare och det var med hjärtat i halsgropen jag till sist rullade ned i Vi Bilägares garage. Bilkörning kan vara spännande på så många olika sätt...

Nu har jag konsulterat med Jon Remmers, husmekaniker och VW-guru på Klassiker och han säger att kopplingen/urtrampningslagret mycket väl kan hålla över söndagen men att han inte ger några garantier.

- Det är som att spela på Bingolotto.

Nåväl, jag tänker ta mina chanser i lyckohjulet och åka dit! Kom förbi vetja så får du se om jag lyckades.

Läs mer om bilträffen här: http://www.klassiker.nu/frukostklubben