Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Enkla övningar tar lång tid

9 oktober 2012

Inom motorjournalistiken tar ofta de till synes enklaste övningar längst tid. Fotografering är ett sådant exempel. Vid Årets Bils årliga stora biltest i Tannisby, Danmark, ingår det att ta en samlingsbild av alla kandidater på stranden. Det kan ju förefalla enkelt att bara parkera 31 bilar men det blir ganska komplicerat när alla bilar ska synas och färgerna ska koordineras.

Vi höll på närmare två timmar innan vi lyckats få till det så snyggt som du ser här på bilden. Annars snurrar arbetet på här i Tannis. Jag har kört igenom alla kandidaterna en gång och fortsätter nu att fördjupa mig i de intressantaste.

Till min hjälp har jag Marianne Sterner som kommer att köra vårt omtalade undanmanöverprov så snart vädret tillåter och Mikael Schultz som ska ägna dagen som assistent åt fotograf Simon Hamelius.

Själv ska jag göra ytterligare några filmer tillsammans med videoreporter Fredrik Nyblad. Resultatet av det arbetet kommer du snart att kunna ta del av här på vibilagare.se (här är en film från fotograferingen av bilarna).