Bild
Nästa artikel
Nyheter

Långteststallet i Funäsdalen

22 april 2014

Under påskhelgen kördes två av långteststallets bilar absolut fullastade till Funäsdalen och säsongens sista upplevelser på snö – för de skidsugna resenärerna, vill säga. Det var barmark på vägarna i inlandet hela vägen upp från Stockholm.
Skoda Octavia svalde utan större bekymmer barnvagn och tre personers bagage i det stora bagageutrymmet, skidprylarna gick ned i takboxen. Toyota Auris lastade med den äran fyra personers grejer för en långhelg – men bakvagnen sjönk ned betänkligt mycket mer än i Skoda.
Bensinförbrukningen imponerade, Auris hybrid slutade på ca 5,3 l/100 km under de ca 120 milens resa, medan Skoda drog något mer, ca 5,6 l/100 km. Det är verkligen inte illa för fullastade bilar på vinterdäck och med takbox. Jämn och lagom fart betyder mycket i långa loppet!
Den omdiskuterade avstängningen av ett körfält på E4 vid Tönnebro och ned mot Gävle på Annandag påsk löpte smidigare än vi trott. Något stopp blev det men i stort sett en antagligen bra åtgärd för att få ned den värsta hetsen hemåt för alla nollåttor och kompani.