Bild
Nästa artikel

Volvoglest i Volvos nya hemstad

Biltestarbloggen
"Innan Volvo öppnade bilfabrik i Chengdu hade jag inte en blekaste om att 14-miljonersstaden (!) i sydvästra Kina ens existerade."
Jomenvisst finns Volvobilar i Chengdu!
Jomenvisst finns Volvobilar i Chengdu!
Kinesiska städer är inte mitt bästa ämne. Särskilt många fler än Peking och Shanghai kan jag inte räkna upp. Trots att några ska vara större än både London och Paris.
 
Innan Volvo öppnade bilfabrik i Chengdu hade jag inte en blekaste om att 14-miljonersstaden (!) i sydvästra Kina ens existerade. Men den existerar, kan jag bekräfta eftersom jag just nu är på plats och blickar in i smogdimman.
 
Chengdu är med andra ord
Volvos nya hemstad, men det kryllar inte direkt av svenskättade bilar på de tre ringlederna och tätt trafikerade gatorna. Efter en och en halv timme i buss hade jag inte sett en enda bil med det snedställda järnmärket.
 
Men så till slut: en XC60
kör om bussen. Strax därpå susar en S40 förbi och i mötande körfält pilar en S80L och ytterligare en XC60 fram.
 
Visst existerar Volvobilar i Chengdu, men det svenskkinesiska märket har en hel del kvar att göra för att locka de kinesiska bilköparna. En längre rapport från Chengdu dyker upp i ett kommande nummer av Vi Bilägare.

Kommentarer

#1
2014-11-13 22:45

Jag har varit i Kina flertal gånger, främst Beijing, Peking och i Guangzhou - och det är väldigt få Volvo-bilar man ser. Jag har försökt leta upp en Geely utan att lyckats, så jag har börjat fundera på om de verkligen existerar.

#2
2014-11-14 10:38

Kina har 1 miljard invånare, det väl klart att det är svårt att hitta många saker på en plats...förutom kineser dvs.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.