Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Volvoglest i Volvos nya hemstad

13 november 2014
Jomenvisst finns Volvobilar i Chengdu!
"Innan Volvo öppnade bilfabrik i Chengdu hade jag inte en blekaste om att 14-miljonersstaden (!) i sydvästra Kina ens existerade."

Kinesiska städer är inte mitt bästa ämne. Särskilt många fler än Peking och Shanghai kan jag inte räkna upp. Trots att några ska vara större än både London och Paris.
 
Innan Volvo öppnade bilfabrik i Chengdu hade jag inte en blekaste om att 14-miljonersstaden (!) i sydvästra Kina ens existerade. Men den existerar, kan jag bekräfta eftersom jag just nu är på plats och blickar in i smogdimman.
 
Chengdu är med andra ord
Volvos nya hemstad, men det kryllar inte direkt av svenskättade bilar på de tre ringlederna och tätt trafikerade gatorna. Efter en och en halv timme i buss hade jag inte sett en enda bil med det snedställda järnmärket.
 
Men så till slut: en XC60
kör om bussen. Strax därpå susar en S40 förbi och i mötande körfält pilar en S80L och ytterligare en XC60 fram.
 
Visst existerar Volvobilar i Chengdu, men det svenskkinesiska märket har en hel del kvar att göra för att locka de kinesiska bilköparna. En längre rapport från Chengdu dyker upp i ett kommande nummer av Vi Bilägare.