Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Volvo V90 i testtagen

1 september 2016
Testet av nya Volvo S90, som presenteras i Vi Bilägare nummer 12, hann knappt avslutas förrän ett annat av redaktionens testlag gav sig ut på långtur med den förväntade storsäljaren V90.

Här är V90 D4 med sina testkonkurrenter BMW 520d xDrive touring och Volkswagen Passat 2,0 TDI 4Motion på Hagfors flygfält. Första momenten är redan avklarade, bland annat har vi kört ett långt och för bilarnas fjädring, styrning och väggrepp mycket krävande och avslöjande vägparti i Finnskogarna väster om Ludvika. På bilden ska snart testapparaturen kopplas in och resultaten för acceleration, bromsar och undanmanövertester med last ticka fram.

V90 väcker förstås också uppmärksamhet på vägarna där vi drar fram, minst lika mycket som S90. Nere på macken i Hagfors blev det snabbt folksamling runt bilen när vi fyllde på diesel och under en kvicklunch utanför Enköping träffade vi en f d stridspilot som överöste oss med frågor om bilen. Sådant gillar vi! Många Volvoförare körde också upp jämsides med oss på de mötesfria tvåfilsvägarna när vi senare fortsatte med ytterligare landsvägsmoment, tack och lov höll de i alla fall kamerorna i schack.

En ny Volvo är alltjämt något speciellt i vårt land. Den som har beställt en bil och som gillar uppmärksamhet kanske kan njuta av det hela ett tag. Sedan, när vägarna översvämmas av de nya modellerna, återgår nog allt till det normala igen.

Hur testet avlöpte kan du läsa i Vi Bilägare nummer 13.