Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vintertestare väntar på kylan

11 januari 2017
Vi har just lovat varandra att detta blir sista året vi använder de gamla röda testjackorna... Foto: Simon Hamelius.

Första dagen i Vi Bilägares vintertest 2017 är avklarad. Rejält med snöfall fick vi men kallgraderna lyste tyvärr med sin frånvaro.

Ordet ”test” kan ge en bild av att vi enbart håller på med mätningar av olika slag, men för att hela expeditionen ska bli lyckad krävs så mycket mer – fotografering inte minst.

Det behövs alltid ett rejält lager av miljö- och detaljbilder samt ”snapshots”, dels till själva presentationen av vintertestet (som sker i Vi Bilägare nummer 3 2017), dels för kommande artiklar om långteststallet under resten av året. Det är trots allt ganska sällan vi kan samla alla fem bilar.

Så i väntan på att kvicksilvret ska krypa nedåt tillräckligt, vilket såväl SMHI som norska YR har lovat ska ske i morgon torsdag, har vi bunkrat upp med bilder av alla möjliga slag. Några av dem ser du här.

I detta nu är också några i testlaget i full färd med att mäta stolsvärmen i långtestbilarna, riktigt vad de kommit fram till vet jag inte ännu. Fotograf Simon kommer att använda sin speciella värmekamera för att vi ska kunna visa exakt hur värmeslingorna är utlagda i respektive stol. Vi fick ett tips från en läsare att visa hur värmen ”läcker” ur bilarna när kupén väl är uppvärmd. Jag kan inte lova att vi lyckas med det men vi ska göra ett försök. Kom gärna med fler tips!

På programmet i dag ingår bland annat körning på en klassisk sträcka i Svenska Rallyt i trakten av Likenäs. Den är krokig värre och kommer garanterat att avslöja det mesta om vägegenskaper och fjädring.