Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vad vill ni veta om Volvos första elbil?

11 oktober 2019

Premiären av Volvo XC40 Electric (eller vad kan namnet bli?) närmar sig med stormsteg. Volvo har redan lättat på förlåten och släppt en del information om vad vi har att vänta.

Utöver eldriften kan vi tydligen förvänta oss ett nytt Andriodbaserad menysystem samt ett praktiskt stuvutrymme under huven. Men fortfarande har vi alla ett skriande informationsunderskott om vad Volvos första riktiga elbil kan erbjuda. Ja, jag skriver den första riktiga elbilen då C30 Electric aldrig blev en officiell massproducerad modell.
   
Tisdagen den 16:e oktober kliver jag på ett flygplan till Los Angeles för att bevittna lanseringen av den helt eldrivna XC40-versionen som går av stapeln onsdag kväll, svensk tid. Experter från Volvo kommer vara tillgängliga för intervjuer.

Nu undrar jag – vad vill DU veta om Volvo XC40 Electric?

Skriv en kommentar här nedan, eller maila mig på nils.svard@vibilagare.se så ska jag försöka svara på så många av era frågor som möjligt i min webbrapport.

P.S Jag vet vad ni tänker. Nej, jag tror inte att Greta Thunberg har godkänt Volvos upplägg med att flyga över europeiska journalister över Atlanten bara för att titta på en ny motorversion. Personligen hade jag helst tagit vår egen elbil Hyundai Kona ned till Göteborg för att se skapelsen och träffa teamet bakom elbilssatsningen. 

Det är inte bara Volvo som agerar så här. Audi flög journalister till San Francisco för att visa upp sin elbil e-tron när den lanserades för drygt ett år sedan. Sedan var den första provkörningen i Namibia. Så mycket för biltillverkarnas miljötänk …