Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vad tar ni för Minin där i fönstret?

30 mars 2017
Just nu lägger jag sista handen vid ett biltest som varit ännu roligare än vanligt att genomföra. Det handlar om tre formglada bilar – Mazda CX-3, nya Mini Countryman och nya Toyota C-HR – som genomgått testandets alla vedermödor och nu har jag börjat räkna jag på ekonomin.

Den blir extra spännande för Mini Countryman. Bilen går att utrusta precis hur mycket som helst, bara den egna plånboken sätter stopp. Men att kryssa rätt bland alla tillval är minsann inte det enklaste, titta bara på detta utdrag jag gjorde ur prislistan. Nästan varje sida i listan – det är 25 sidor att beta av! – ser ut på det här viset, med text i myrstorlek och alldeles full av koder, undantag, tillägg och alternativ. Stackars Minisäljare om de måste kunna rabbla allt detta, säger jag.
 
Det aktuella utdraget visar paketet ”Chili” och hur just det kan appliceras på de olika varianterna i Countryman-serien. Jag har ingen aning om hur många kombinationer man totalt sett, med varje liten enskild detalj i visst utförande, kan beställa av kärran men det måste vara miljoners miljoner.

En sak är jag i alla fall säker på: Jag ska dubbelkolla alla prisuppgifterna med generalagenten innan de går i tryck, för i Vi Bilägare ska det inte finnas några alternativa fakta. Sådana finns det nog av i världen redan.
I nummer 7 kan du se hela testet, tidningen kommer i handeln den 9 maj så missa den inte!