Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Testrast i all hast

9 november 2018

Kort uppehåll för förarbyte i testfabriken. Platsen är de djupa skogarna i trakten av Nås i Dalarna och Jaguar XF Sportbrake 20D, Audi A6 Avant 40 TDI och Mercedes-Benz E 220 d Kombi har just avverkat en av testperiodens mest krävande etapper.

Vi försöker att alltid köra just den här sträckan i varje biltest, flera gånger om med varje bil och med olika förare vid ratten. Vägen är full av öppna kurvor, hårnålar, gupp, håligheter och olika sorters underlag. Dessutom löper den genom helt obefolkad bygd. Sträckan är helt perfekt för att våra testförare ska få en uppfattning om hur en bil klarar av betingelserna utanför sin ”comfort zone”, sådant som stads- och vanlig landsvägskörning aldrig kan ge svar på.

Det handlar inte om att köra fort, snarare om att ha alla sinnen vidöppna i böjar och över tvärslåar: Hur känns styrningen? Är fjädringen följsam? Låter det från hjulupphängningarna? Hur sker växlingarna? 
Det blir massor av intryck. Just den här trion bemästrade underlaget ovanligt bra och ingen ska heller vänta sig något annat från prestigemärken som dessa.

Just nu ställer jag samman dessa och alla andra uppgifter och testresultat, svaret på om nya A6 Avant seglar upp i klassens topp eller ej får du i Vi Bilägare 17/2018, i handeln den 27 november.

Vilken skulle du välja i trion?
Trevlig helg, alla läsare!