Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Rekordfoto med Miata

24 augusti 2016
"Simon och jag blickade mot stången högt där uppe och ruskade på huvudena. – Omöjligt, hur kunde någon hoppa så högt?"

Här har vi Vi Bilägares 187 centimeter långe, tillförordnade redaktionschef Fredrik Diits med ett måttband i högsta hugg. Bakom den röda bilen håller fotograf Simon Hamelius på med det som fotografer ofta gör – fotograferar. Motivet är min egen Mazda MX-5 Miata av 1991 års modell, ett 25 år gammalt exemplar som för dagen putsats upp och hamnat under fotolampans kritiska sken.

En vanlig dag på jobbet på Vi Bilägare, några bilder som ska tas och en text som ska skrivas till en artikel som kommer in i tidningen vad det lider.

Där min bil nu stod under denna konstfullt riggade fotolampa slogs jag av att arrangemanget såg ut som en höjdhoppställning. Och hur högt låg då den röda ribban?

Det är det Fredrik på bilden ska ta reda på: 245 centimeter upp i luften.

Som var och en vet är detta också världsrekordet i höjdhopp för herrar, satt av kubanen Javier Sotomayor 1993. Fredrik, Simon och jag blickade mot stången högt där uppe och ruskade på huvudena. – Omöjligt, hur kunde någon hoppa så högt? Utan hjälpmedel?

Och så försökte vi minnas våra egna höjdhoppsresultat från skolidrottens kolstybbsbanor, men de hade tack och lov fallit i behaglig glömska.

Riktigt vad artikeln handlar om får du se i ViB inom kort.