Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Nu kör XC90 in i ViB-testet!

17 april 2015
Nästa vecka börjar Vi Bilägares hårdgranskning av nya XC90.
”Nästa vecka sätter Vi Bilägare i gång det stora testet av nya Volvo XC90, vad tycker du att vi ska kolla?”

Nästa vecka sätter Vi Bilägare i gång det stora testet av nya Volvo XC90, närmare bestämt D5-versionen med 225 dieselhästkrafter och automatlåda.
 
Mot Volvo ställer vi värsta tänkbara motstånd i form av BMW X5 och Mercedes-Benz ML. Det blir en match med helt oviss utgång och garanterat stort intresse bland er läsare. Förhandsbeställningarna är många och bilen givetvis viktig för Göteborg, Volvo och Sverige. XC90 är den första modellen på helt ny plattform och kommer att följas upp av åtskilliga modeller på samma bas, bland annat ersättaren till V70.
 
Grundpriset för
XC90 D5 är 594 000 kronor. Strävan uppåt i klass och status mot de tyska prestigemärkena är alldeles tydlig, liksom mot USA-marknaden.
Men håller bilen måttet? Det kommer vårt test att ge svar på.
 
Testproceduren blir delvis den samma som alltid, med noggrann genomgång av rostskydd, ägandekostnader, strålkastare, köregenskaper etc., men det blir också extra tillägg i redovisningarna för att vi ska kunna förklara bilen in på livet. Vi räknar med testarbete ”around the clock” de närmaste veckorna och har förstås många egna frågor vi vill ha svar på: hur är komforten, finishen, utrustningen, säkerheten, ekonomin, konkurrenskraften?
 
Hela testet, med läsning, bilder, tabeller och ranking mellan bilarna kommer i Vi Bilägare nummer 8, utgivning26 maj 2015 – missa inte det numret!
 
Diskutera: Vad vill du veta om nya XC90? Vad tycker du att vi ska kolla? Kommentera!