Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Klarar Duster dusten?

16 februari 2018

Jag ska ärligt säga att vi inte visste att vi befann oss på privat mark när denna bild togs men jag fick strax efter exponeringen veta det och därmed flyttade vi oss raskt därifrån.
 

Testbilarna är ganska lika i stil men alldeles omaka i pris. En alldeles ny Dacia Duster mot en likaledes ny Subaru XV och en helt ny Volkswagen T-Roc. Deras gemensamma nämnare är fyrhjulsdrift, hög markfrigång och ... ja, inte så mycket mer. Eller?
 

Duster kan, med enbart framhjulsdrift, köpas för under 100 000 kronor. Testets topputrustade exemplar kostar drygt 180.000 kronor och har alltså fyrhjulsdrift, bland annat. Jämför det med över 300.000 kronor för testets Subaru och Volkswagen och du förstår att förutsättningarna är en smula orättvisa.
 

Men hur "dålig" är då Duster i denna jämförelse? Eller klarar den sig bra? Är nya XV, så snarlik företrädaren, ett bättre val, trots prislappen? Eller är det en T-Roc man ska ha, bilen som syns på reklamaffischer över hela landet just nu?
 

Du får se i Vi Bilägare nummer 4, i handeln den 6 mars. Just nu har vi testkört bilarna och mätt alla möjliga egenskaper i jakten på ett resultat, nu ska bara texterna och alla tabeller skrivas (puh!) och hela rasket tillsammans med fina bilder gå i tryck! Vilken vinner?
 

Ha en härlig helg – och håll ingen hand på mobilen i bilen!