Bild
Nästa artikel

Ett besök i Elgin Park

Biltestarbloggen

Det hade ju varit enkelt att orda något om de omfattande spar- och omdirigeringsplaner GM presenterade i veckan. Om fabriksnedläggningar, om en (som vanligt) tvärarg amerikansk president och om vådan av att producera dåliga bilar av fel sort i fel tid.

Men så såg jag att Michael Paul Smith nyligen avlidit. Då får de här raderna och denna plats desto hellre tillägnas honom och hans gärning, för maken till skicklig konstnär inom sitt speciella gebit har knappast funnits.

Michael Paul Smith skapade med hjälp av sin fantasi, sin modellbilsamling, en lampa, en kamera och egenhändigt konstruerade byggnader miniatyrer av typiskt amerikanska småstadsscenerier. Han kallade staden Elgin Park och med hjälp av länken nedan borde du, om du har det minsta barnasinne kvar, kliva in i den och bara storögt förundras.
Trevlig helg, alla läsare!

www.visitelginpark.com
 

Ett besök i Elgin Park

Kommentarer

#1
2018-11-30 11:04

Fantastiskt.

#2
2018-11-30 19:24

Häftigt och imponerande. Det är så kul när någon kan nörda ner sig i något konstruktivt.

#3
2018-11-30 19:28

Jag blir lite skrämd, allt oerhört verklighetstroget, men inte ett spår av något som ger en levande närvaro, inte en enda mänsklig figur, ingen hund eller katt, enbart ett scenario av en spökstad där allt levande utplånats!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.