Bild
Nästa artikel

Det satt en lapp på vindrutan

Biltestarbloggen
Det satt en lapp på vindrutan
Gulp! Vad har jag nu gjort för fel?

Lappen på vindrutan syntes på lång väg och skammen kom snabbt krypande.

Fem ord och ett utropstecken: ”Endast fordon med pågående laddning!”

Jag hade alltså ställt Vi Bilägares eldrivna långtestbil BMW i3 på en parkeringsplats med ladduttag – utan att koppla in laddsladden.

Det hade jag visst glömt i min allmänna förvirring.

Kanske inte den värsta av förseelser men klart förtjänt av en vindrutelapp. Jag vet själv vad jag brukar tänka när någon bensin- eller dieselbil står på en elbilsplats…

Härmed tar jag därför tillfället i akt att pudla: det var jag och jag ber om ursäkt!

Apropå lappar på vindrutan: vilken är den roligaste, konstigaste eller mest ångestframkallande som du har fått?

Kommentarer

#1
2019-02-20 10:00

Den är gammal och jag har inte fått den.
"Ursäkta, flera personer såg när jag backade på din bil.
De tror att jag nu skriver ner mitt telefonnummer.
Det gör jag inte."

#2
2019-02-20 10:20

I mörker och slask backade jag på en bil i ett trångt radhusområde förra vintern. Satte en lapp på rutan och åkte hem. Följande dag åkte jag dit och kollade att den satt kvar så inte blåst och regn förstört den. Sökte även på bilens reg. nummer och fick fram ägaren som mycket riktigt bodde i radhusområdet. Ringde på hans dörr och förklarade vad jag ställt till med. Han var självklart inte lycklig. Hans bil reparerades och jag fick höjd försäkringspremie. Kan inte skylla på någon annan än mig själv.

#3
2019-02-20 11:02

Kanske, han borde ha varit lycklig, det är inte helt vanligt att någon ger sig till känna.
Jag har fått rejäla parkeringsskador tre gånger utan att någon erkänt dom.
Bara att pynta ur egen pung.

#4
2019-02-20 11:56

Vad kostar det om kört på en annan bil, smiter och sen åker fast? För mig som drabbades av parkeringsskada kostade det 3000kr!

#5
2019-02-20 13:34

Hittade en lapp på rutan där det stod "Förlåt, jag körde in i din bil och folk såg mig.. Jag lämnar lappen för att de såg mig, men har inte råd att betala skadan. Förlåt.. //Sonny"

#6
2019-02-20 13:45

"Kanske inte den värsta av förseelser"... Nja, jag håller inte med. Det kan vara skillnaden för någon att ta sig hem eller inte om platsen är ledig. Tyvärr ser jag då och då laddhybrider (som ju er BMW är) parkerade på laddplatser utan att vara inkopplade.

Bästa lappen jag fått var nog "Sälja bilen? jag har letat efter en sån här. Ring mig xxxxx". Satt på min Opel Speedster som inte var till salu just då.

#7
2019-02-20 14:22

Inte jag men en arbetskamrat fick följande:
"Gratulerar till er genialiska parkering. Ni har lyckats med konststycket att men en bil uppta två platser. Jäkla skitstövel."

#8
2019-02-20 16:13

Konstigaste kommentaren. I vårt garage i centrum finns ett antal platser där det går att ladda en bil. Men det står ingen markering om att platserna endast är för elbilsägare. Eftersom platserna är breda och nära ingången så ställer jag mig där eftersom de oftast är lediga. Häromdagen hade någon satt en lapp under en av torkarna med ett tråkigt budskap. Ungefär Vafan står du här för, kan du inte läsa? Som skrivet, ingenting står skrivet om att denna plats är för elbilar. Det finns fler platser för elbilar, tydligt utmärkta. Där parkerar jag inte.

#9
2019-02-20 16:36

I och för sig ingen lapp men, det konstigaste jag varit med om var runt 2007. Tidigt i min SUV karriär, skulle parkera min SUV nedanför slottet i gamla stan i Stockholm. Fram kom en arg gubbe och skällde ut mig efter noter, att jag minsann inte skulle vare sig köra eller parkera min SUV i stan. Då ägde jag en Opel Antara, inte så värst SUVaktig.

#10
2019-02-20 17:24

Den roligaste lappen jag har fått på vindrutan var när två bultar lossnade från min dåvarande Alfa Romeo 166. En vänlig själ som bodde i samma område som mig hade sett att min bil hade tappat två bultar på vägbanan men hann inte stoppa mig. Blev dock lite orolig när jag såg på lappen på morgonen dagen efter "kontaka mig på tel.........., din bil saknar två bultar Mvh Ronny"

Än idag har jag ingen aning vart ifrån bilen bultarna lossnade ifrån

#11
2019-02-20 17:45

Jag hade parkerat på någons privata plats i Tyskland för många år sedan. På rutan satt en lapp med en väldigt lång text skriven med en mycket vacker och ålderdomlig handstil. Jag gissar att någon var väldigt arg men helt säker är jag inte för jag klarade inte av att tyda budskapet. Jag får väl passa på att be om ursäkt nu då: Entschuldigung liebe Herr/Frau.

#12
2019-02-21 10:09

Har faktiskt aldrig fått nån sån lapp på rutan (förutom nån P-bot).
Däremot fick jag plötsligt brev från ett försäkringsbolag som sa typ "vi tar på oss skadan på din bil".
- Vilken skada tänkte jag?
Grannen hade visst kört mot min bil och anmält skadan till sitt bolag, jag var bortrest och visste inget om...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.