Klarlacken släpper

Modell
Årsmodell
2003
Beskrivning av problemet
Klarlacken släpper på bakluckan på Avensis kombi årsmodell 2003 som gått c:a 14 700 mil. Finns även tendens till att så kan vara fallet på tak och motorhuv.

Lösning på problemet
Håll koll på klarlacken. Minsta tecken inom garantitiden, 3 år, bör ni anmäla till Toyota så kanske ni kan få någon hjälp
Övriga kommentarer
Bilen servad enligt Toyotas servicebok och varken jag eller de har uppmärksammat problemet. Först sent i höstas såg jag att lacken på bakluckan såg "konstig" ut men jag förstod inte problemet.
Har kontaktat Toytas återförsäljare där jag köpte bilen, ny dec 2003, samt Toyotas generalagent då jag anser att en bil som servats hos dem hela tiden o som jag skött på ett normalt sätt inte ska tappa klarlacken.
Återförsäljaren o generalagenten menar att bilen är gammal och att det måste vara en yttre påverkan och att de därför inte kan hjälpa mig på något sätt förutom att rekommendera omlackering utan "bidrag" från dem. Jag har bett få en förklaring
till vad de menar med yttre påverkan och även erbjudit dem att analysera lacken så den exakta orsaken kanske kan hittas.
De har inte visat något som helst intresse för att hjälpa mig utan problemet är mitt.
De säger att det är mycket ovanligt med detta fenomen och därför borde de väl vara intresserade att hjälpa en trogen toytaägare när problem uppstår. Men inte.
Modellbenämning
Toyota avensis kombi 1,8