Klocka som fortar sig på A6 - "Vorsprung" i ny skepnad

Modell
Årsmodell
2008
Beskrivning av problemet
Klockan på centralinstrumentet fortar sig drygt 2,5 sekunder per dygn, eller ca 1,5 minut per månad. Detta är utanför toleranserna enligt AUDI´s HK i Södertälje. Man godtar häpnadsväckande 1 minut per månad enligt uppgift. En klocka köpt på Clas Olsson för 39,50 går bättre och fortar sig max. 15 sekunder per månad. AUDI´s slogan om "Vorsprung" har fått en ny innebörd eftersom min klocka alltid har ett "Vorsprung" jämfört med en riktig klocka. Har förstått att det är flera AUDI-ägare som har samma problem. Vi bilägare har publicerat insändare om detta. Rent statistiskt bör det finnas ca 10 000 AUDI-bilar i världen med samma problem. Har varit på märkesverkstad 4 gånger och bl.a. bytt centralinstrumentet men utan resultat.
Lösning på problemet
Enligt AUDI´s HK i Södertälje finns igen lösning till detta problem. Man föreslår en ekonomisk kompensation i stället.
Ett tag trodde man att det skulle gå att montera in ett radiokontrollerat ur men AUDI`s HK avråder detta eftersom det inte finns någon teknisk standardlösning för detta. De negativa följverkningarna som t.ex. påverkan på andra delar i bilens IT-system samt skrammel från losstagna delar skulle kunna bli biverkningar dessutom menar man.
Övriga kommentarer
Jag har köpt en klocka från AUDI för 407 000 SEK som går sämre än klockan från Clas Olsson för 39,50. Vad säger man? Vorsprung - Ja, visst, men det var inte en klocka med Vorsprung som jag ville ha. Premiumbil? - Nja!
Modellbenämning
AUDI A6 Avant