Haveri pedaler broms/koppling V70 -98

Modell
Årsmodell
-98
Beskrivning av problemet
Under färd kopplade ur , beredde mig på att stanna, kopplingspedalen gav vika med en smäll och gick direkt ned i botten.
Vid inspektion av kopplingspedal visade det sig att den ”bult” som är svetsad vid pedalens övre del hade hade lossnat och leden som går till hydralcylindern hängde lös och kunde inte manövreras. Den havererade delen är Volvo orginal, aldrig bytt och svetsningen var dåligt utförd. Vid inspektion av bromspedalens uppbyggnad och dess infästning med led till bromshydralcýlindern är kostruktionen identisk med kopplingen. Kan brompedalen haverera på liknande sätt????
Lösning på problemet
Demontering av pedal som ersätts med ny pedal, men vad skall jag göra med bromspedal?
Ett haveri medför färd med helt obromsat fordon och olycksrisken är uppenbart mycket stor.

Jag har informerat Vovo www.volvocars.com med beskrivning och foton av de brustna delarna. Detta för att Volvo ska ha möjlighet att åtgjärda detta fel på Volvo V70 -98.
Övriga kommentarer
Svar från Upplands motor: Detta kan hända och det kan hända även med bromspedalen. Volvo service kontrollerar detta vid servicetillfällen !!
Svar från Volvo Car Nordic : Man får räkna med att Volvo -98 går sönder. För bibehålla bilens höga kvalitet är det viktigt att tillverkarens anvisnigar om underhåll och service följs.
Enligt reparatör vid auktoriserad Volvo verkstad är detta haveri ej ovanligt!!
Modellbenämning
Volvo V70 bensin