Läckande packbox

Modell
Årsmodell
2008
Beskrivning av problemetMin fru äger en Golf Flexifuel 2008 års modell med regnr: CBW231. Den har gått endast 2850 mil. Bilen lämnades in den 17:de April på den årliga servicen hos Bilkompaniet i Kalmar. Då upptäcktes ett läckage på packboxen för utgående axel. Den måste bytas till en kostnad av 2600 kronor! Jag ringde upp en tjänsteman hos Er vid namn Lena. Hon skulle ringa upp mig senare samma dag vilket inte gjordes, utan jag fick ringa Er dagen efter. Jag påtalade då att denna åtgärd borde bekostas av Er eftersom det enligt mitt och även verkstadens förmenande måste vara fel på packboxen eller möjligen ett monteringsfel redan från fabriken.

Då ställer jag mig följande frågor:
1. Är det normalt att en packbox inte skall hålla längre på en Golf?
2. Är det en risk man tar när man köper en Golf?
3. Inom affärsvärlden finns det något som kallas god affärssed. Där bekostar man uppkomna felaktigheter som kunden näppeligen inte kan ha orsakat?
4. Är det rimligt att kunden skall stå för fel som kunden inte kunnat påverka?

För övigt kan nämnas att bilen används av min fru till och från arbetet.
Denna bil är min frus sjunde Golf i sträck alla skötta enligt instruktionsboken så efter det opersonliga svaret jag erhöll av Er tjänsteman i Södertälje är vi minst sagt upprörda..

Eftersom jag fick ett så ofullständigt svar från Er tjänsteman ser jag fram emot svar från Er personligen helst per telefon 070-3290078 eller mail stig.e.samuelsson@telia.com


Mvh


Stig Samuelsson
Kaprifolgatan 3
38630 Färjestaden
Lösning på problemet
Kostnaden borde Volkswagen stå för eftersom hon inte kan ha orsakat detta, dessutom är det ett år mellan service så ett sådan problem upptäcker man inte utan att hissa upp bilen vilket vi inte haft någon anledning att göra.
Övriga kommentarer
Jag har skickat brev i ärendet till VD för Volkswagen Group men han svarar inte.
Jag har kollat övriga bilmärken, de flästa har mycket längre garantitid än två år.
Då undrar man vågar är Volkswagen medvetna om vissa komponenters dåliga kvalite så att man inte vågar ha längre garantitid?
Modellbenämning
Golf Flexifuel