Volvo XC70 AWD -11, vibrationer...

Modell
Årsmodell
2011
Beskrivning av problemet
Uttagen april 2011 körd ca1900mil. Under sommaren märkte jag att det ibland uppstod vibrationer i förarstol/golvet på förarplatsen och svagt i ratten vid körning i jämn fart ca 95-115km/h. Ibland mycket lite och ibland klart irriterande! Jag lät balansera om sommardäcken 2 ggr utan förbättring hos en oberoende gummiverkstad. Bilia fick sedan en chans och kom fram till att däcken är helt ok men ett däck hade något större avvikelse än de andra. Bytte till nya Nokian Hakka R (dubbfria) vinterdäck på Volvo original aluminiumfälgar tidigt i oktober men symptomen var desamma. Lämnade in bilen på Bilia vid 2 tillfällen i oktober-november för felsökning och de bytte kardan och kontrollerade drivaxlar (tror jag) samt uppdaterade mjukvara i motor/autväxellåda och provkört bilen 2 x 10 mil. Sedan sa de att det kan vara så på en 4-hjulsdriven bil då det är fler rörliga delar och efter att de provkört en likvärdig bilav samma årsmodell etc...
Lösning på problemet
Kan det vara en stötdämpare som är defekt så något hjul börjar hoppa/självsvänga i ett visst hastighetsintervall? Ska jag reklamera bilen och hur går jag tillväga på bästa sätt? Ska jag be en annan Volvoverkstad titta på bilen eller kan ni rekommendera någon annan Volvo "expert"?
Övriga kommentarer
Har haft ett antal nya (förmånsbilar) under åren och ingen annan bil har haft detta skumma fel som kommer och går. Tycker det är tråkigt att en bilsom trots allt kostar en bra slant (summum) och är lysande prakiskt på många sätt inte är 100%.
Modellbenämning
Volvo XC70 D3 AWD