Ratten på Opel Insignia slår vid inbromsning - skeva bromsskivor

Modell
Årsmodell
2010
Beskrivning av problemet
Nu har ytterligare ett fel dykt upp på denna Opel Insignia. Vid inbromsning slår ratten och det känns för övrigt att något är galet med bromsarna fram. Har inte behövt göra några riktigt hårda inbromsningar. Har inte heller bromsat hårt den första tiden (inkörningsperioden). Det står nämnligen i manualen att man ska ta det försiktigt med inbromsningen den första tiden efter att Insignian tagits i drift. Insignian har nu gått 8.800km. Det skriker från bromsarna fram vid lättare inbromsning.
Lösning på problemet
Har försökt att bromsa ett antal gånger för att se om detta var något tillfälligt, men så verkar inte vara fallet. Har varit ute på ett bra forum motor-talk.de för att se om någon annan ägare av Opel Insignia haft samma problem. Av ett antal foruminlägg där så förstår jag att detta felet är relativt vanligt. Det finns någon som knappt har kunnat hålla i ratten eftersom det slagit så mycket. På min Opel slår det, men inte ännu våldsamt.

UPPDATERING 2011-02-04

Opel har nu genom lokal Opelverkstad konstaterat att bromsskivorna fram är skeva och nya är beställda för garantibyte. Jag tittade idag på bromsskivorna fram och kunde se samma typ av spår som i de bakre bromsskivorna, d.v.s. ett fel på Insignia där bromsklossarna "fräser upp" spår i bromsskivorna efter endast kort körsträcka.

2011-02-15:

Har via forumet motor-talk.de fått reda på att Opel troligen inte ännu kan lösa problemen med att bromsskivorna fram slår sig och vibrationer framkommer vid inbromsning. Om man hoppar runt lite på forumet så finns många Opel Insignia-ägare med samma problem. Läs en tråd här där jag varit inne och skrivit:
http://www.motor-talk.de/forum/insignia-vibration-beim-bremsen-t3121597.html#post27549557
Övriga kommentarer
Opel har verkligen riktiga problem med bromsarna på Insignia som släppts 2008-2010. Om de lyckats lösa det på årsmodell 2011 är svårt att säga ännu. Nu har jag tre allvarligare fel på min Insignia 2010. Ett av dem finns omskrivet om på sidan http://www.vibilagare.se/user/61037/faultreport/29508
Reklamation är idag sänd via mail till Opel - Kronobergs Bilaffär. Det eftersom felet uppdagades i helgen som gick.
Modellbenämning
Sportstourer 2,0T, Insignia Cosmo, motor A20NHT