Slamrande oljud (kamkedja) vid start Opel Insignia

Modell
Årsmodell
2010
Beskrivning av problemet
Vid somliga tillfällen direkt efter att nyckeln vridits om för start av Opel Insignian, och släppts uppstår ett kraftigt slamrande/rasslande ljud från motorutrymmet i närheten framför instrumentpanelen (upplevs så).

20010213:
Hade motorhuven uppe för att lyssna om ljudet ville framkomma vid kallstart denna dag (-2C.). Det dyker bara upp ibland. Dock rasslade det till ordentligt vid denna start och vi kunde utesluta att det var någon plåt eller annat i Insignians motorutrymme som skallrade. Det verkar komma inifrån motorn och det lät som kamkedjan! Som sagt det är ett rasslande oljud. Oljudet hörs bara vid kallstart.

Har erfarenhet av en annan bil där startmotorn ibland fortsatte gå en liten stund efter att man startat upp motorn. Detta fel verkar inte vara det samma eftersom ljudet inte liknar det i den andra bilen.
Lösning på problemet
Var ute och sökte på Internet efter någon annan som har samma problem med sin Opel Insignia och fann faktiskt en forumskribent som beskrev exakt detta. Han har samma bil och motorbeteckning som jag, A20NHT.
Övriga kommentarer
Har mailat in en reklamation till Opel. Återkommer när de svarat.

Opel har haft denna Insignia inne för att kontrollera och de fick då inte fram det slamrande ljudet.
Modellbenämning
Insignia Sportstourer 2,0T Cosmo, A20NHT