Spår i bromsskivorna på Opel Insignia

Modell
Årsmodell
2010
Beskrivning av problemet
Det bildas tydliga spår i bromsskivorna bak på min Opel Insignia. Detta endast efter 800mil. Samtidigt skriker bromsarna både fram och bak vid lättare inbromsning. Detta skrikande bromsljud kom i samband med att spåren i bromsskivorna började synas.

Läs även om fel på de främre bromsarna på min Opel Insignia genom att se länkarna nere till höger på denna sida.
Lösning på problemet
Det finns enligt somliga en kampanj från Opel vid namn:
Service Bulletin
Ref. Number 09-FR-64
TIS/TSB Ref. Number E0002581
Group H-05
Release Date 07/12/2009

Denna talar tydligt om att åtgärd ska ske om kund reklamerar felet. Dock har min reklamation ännu inte "gått igenom" då Opel-representant som tittade på bilen sa att det var normalt med dessa spår i bromsskivorna. Han pekade på en mindre Opel-modell som stod i närheten på deras parkering och sade att vi skulle finna samma spår på bromsskivorna på denna. Vid titt på den mindre Opelns bromsskivor fanns inga spår alls, samtidigt kan nämnas att den gått 1.000mil längre, d.v.s. 1.800mil.

UPPDATERING 2011-01-23:

Den lokale återförsäljaren av Opel ringde och sa att bromsskiva var inkommen men inte bromsklossar, så byte är tydligen på gång.

UPPDATERING 2011-02-04

Bakre bromskivor och bromsklossar är nu ersatta med nya och problemet föll under garanti. Få se om de nya skivorna får samma spår som de gamla. Jag har läst om somliga med Opel Insignia som är inne på sitt tredje byte av skivor och klossar
Övriga kommentarer
Opel Insignia garanti - Viktigt tips

Opel säger att de medger garantibyte av bromsarna bak om spår uppstått i skivorna p.g.a. felaktiga bromsbackar. De medger garantiåtgärd fram till din Insignia gått 30.000km eller två år. Dock kan de troligen inte enligt gällande konsumentköplag sätta en sådan begränsning då det rör sig om ett fel som fanns på Insignian vid leverans av bilen. Det är nu lätt för Opel-kund att hänvisa till alla kända fall samt hänvisa till Opels egen Sevice Bulletin (ovan). Det kan (förhoppningsvis) vara så att garantianspråk kan göras upp t.o.m. år tre bara kunden kan bevisa att felet har legat med från början, s.k. fabriksfel. Ta kontakt med ARN om Opel vägrar att garantireparera din Opel Insignia!

Jag har inga andra kommentarer än att Opel väldigt hårt i över ett års tid nu har försökt få mig att tro att fel på mina Opel-bilar (med nybilsgaranti) varit speciella egenskaper eller ej fel.

Modellbenämning
Sportstourer Cosmo 2,0T, 2010, motor A20NHT