Batteriladdningsfel

Modell
Årsmodell
2010
Beskrivning av problemet
Efter nio helt felfria månader, så kom då ett elfel på vår nya Renault som vi hört talas om att tidigare årsmodeller varit beskaffade med. I vårt fall inträffade det att vi efter cirka en timmes körning i cirka 14 graders kyla fick vi ett felmeddelande på färddatorn "Battery Charging fault". Det kom upp några gånger och till slut tvingades vi stanna för att ringa bärgare.
Lösning på problemet
Bilen kördes till Stendahls bil i Stenungsund. Där är bilen nu undersökt och man har beställt en styrenhet i från frankrike som förhoppningsvis är lösning på problemet. Bilen bärgades den 25 december. Idag nästan en månad senare står bilen fortsatt kvar på verkstaden och väntar på den felande reservdelen. Senaste bud är att den ska dyka upp i centrallagret i frankrike tidigast den 31 januari! -PUST och stön!! Ska det verkligen behöva ta sån tid???
ÄNTLIGEN!
Får tillbaka bilen 4 februari. Allt verkar funka nu....
Övriga kommentarer
Vi hoppas inte att det hela beror på den "elektriska extravärmen" som stjäl elström från bilen när det är kallt ute. Denna bil borde vara utrustad med en tillskottsvärmare, men har i likhet med många andra bilmärken bara en elektrisk extra uppvärmning av den klena värmen ifrån dieselmotorn.
Modellbenämning
Renault Grand Scenic III 1,9 dci