Volkswagen Passat

Model: 
Årsmodell: 
2003
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Oljepumpen skar pga att den hade blivit igensatt av oljeslam även kamaxelinställaren trassig+lite annat,sånt händer enligt vw 2008-10-03
Lösning på problemet: 
Felen är åtgärdade på Bilmo i Eslöv 2008-1008
Övriga kommentarer: 
Bilen är en passat variant 1.8T 03 som är servad enligt service schema och med rätt olja och oljefilter, den har gått 8574 mil och är servad för 1300 mil sen.Jag har forskat om detta fenomen och funnit att det är ganska vanligt på just 1.8T motorn. Varför har inte VW gått ut med detta kan man ju undra? 2004 skickade VW ut brev i USA till berörda ägare av VW och Audi med 1.8T motorer(420.000st) att problemet som kallas "oil sludge" kunde inträffa även på bilar som servats enligt service intervallerna.VW har även ökat garantitiden till 8 år när det gäller oil sludge relaterade problem och sänkt oljebytesintervalltiderna. VW har även blivit rapporterade till Center For Auto Safety för dessa problem. VW hävdar att detta inte är något problem i Sverige Men enligt mitt försäkringsbolag Aktsam/Trygghansa är det inte alls ovanligt. Har någon haft liknande problem?Problemet går under maskinskada hos försäkringsbolagen så man åker på att betala självrisken.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.