Toyota Avensis

Model: 
Årsmodell: 
2004
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Efter 12253 mil började bilen läcka vatten från toppen. Det visade sig att toppackningen gått. Orsak till detta var att tre bultar i toppen inte blivit spända på ett riktigt sätt vid tillverkning. Visade sig också att gängorna i motorblocket var skadade där bultarna satt.
Lösning på problemet: 
Då bilverkstaden inte med säkerhet kunde garantera att det gick att laga gängorna i motorblocket på ett bra sätt valde jag att leta upp en motor på en bildemonteringsfirma och sätta i den. Kostnad med allt lite drygt 39000kr. Kan tyckas dyrt men att bara byta toppackningen kostar ca 19000kr och då skulle jag fortfarande gå och oroa mig för att gängorna i motorblocket inte var riktigt bra och den nya motorn hade bara gått 800 mil.
Övriga kommentarer: 
Kontaktat återförsäljaren i Kristianstad vill inte ta på sig något då bilen är av årsmodell 2004 och gått mer än 10000mil. Detta även om det går att bevisa att felet uppstod vid tillverkningen. Har kontaktat Generalagenten och blev lovad ett svar inom en vecka har nu snart gått 3månader har fortfarande inte hört ett Ljud från Generalagenten trots att jag mailat dem ett flertal gånger. Jag är mycket besviken på hur de hanterar sina kunder ett svar inom en månad tycker jag är det minsta man kan begära. Träffade på en annan Toyotaägare som hade haft samma problem men där hade återförsäljaren tagit kostnaden.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.