Peugeot 407

Model: 
Årsmodell: 
2005
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
1. Rost på baklucka. <br />2. Läckage av olja från främre vevaxeltätningen.<br />3. Fartbegränsaren ur funktion. <br />4. Hjullager höger fram trasigt efter ca 9000 mil. <br />5. Ytterbackspeglarnas defrost trasiga (både hö/vä)<br />6. Bakrutetorkare trasig. <br />7. Öppningsbar bakruta på bakluckan ur funktion. <br />8. Rost på både bakdörrarna samt bakluckan. <br />9. Panoramasoltakets elektriskt fördragbara lameller har slitits isär.
Lösning på problemet: 
1. Hedin Bil Uppsala bekostade omlackeringen av skadan då jag köpte bilen begagnad där. <br />2. Fixades av Hedins begbilsgaranti. <br />3. Fixades av Hedins begbilsgaranti. <br />4. Peugeot hade en recall på detta och bytte både hjullagren fram. <br />5. Fixades av Hedins begbilsgaranti. <br />6. Fixades av Hedins begbilsgaranti. <br />7. Fixades av Hedins begbilsgaranti. <br />8. Enligt Peugeot rostade det" för lite" för att täckas av rostgarantin. De sa att om de bytte dörrarna nu så kunde ju rosten komma tillbaka innan garantitiden gick ut (2017). Ingen åtgärd alltså. <br />9. Ingen åtgärd på begbilsgarantin då detta räknades som en karosskada. Peugeot tar självklart inget ansvar. 22000 kr för ett nytt med arbete och material.
Övriga kommentarer: 
1. Krom(plast)listen ovanför nummerplåten var för hårt fastdragen så att listen hade skavt hål = rost på bakluckan. Peugeot sa att det var ett känt konstruktionsfel på vissa modeller men ville inte laga det. <br />3. Gick ej att ställa in maxfarten pga trasig givare. <br />6. Torkaren fastnade i vissa lägen. <br />7. Den manuella öppningen vid rutan var trasig i handtaget, ett vanligt fel enligt Peugeot. <br />8. Rost har dykt upp i dörrskarvarna på bakdörrarna samt bakluckan. Vecken är inte shittade (hur det nu stavas?) utan det är bara lacken som "skyddar" mot fukt = rost. <br />9. Ett vanligt fel på årsmodeller av -04 och -05. -06 har de fixat detta. Som Peugeots verkmästare sa; "en riktig skitkonstruktion".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.