Angående Växellådsproblem med Renault Kangoo 2010

Årsmodell
2010
Beskrivning av problemet
Som tidigare beskrivet om växellådan på min Renault Kangoo, årsmodell 2010, kan jag nu informera om ytterligare en "egenskap", men som nu gett ett utslag på datorn såsom en felkod.
Det hände vid två tillfällen att då jag körde på manuellt läge att displayen visade "D", alltså att bilen själv hade tvingat till sig automatisk växling. Jag provade att växla manuellt, men lådan lydde inte. Jag fick föra spaken tillbaka till "D"-läget och sedan tillbaka till Manuellt läge igen för att komma förbi problemet. Vid servicen påtalade jag problemet och de kunde då se en felkod som bekräftade att så hade skett - alltså att jag än en gång inte bara svamlat hypokondriskt.
Det skulle visst bli en dyr reparation och jag får väl anledning att återkomma i ärendet efter den 4 december, då jag ska till verkstaden och få det hela fixat. Det ska bli väldigt intressant att få veta vad man ska göra åt saken. Verkstaden vill i alla fall ha bilen halva dagen, så visst, dyrt blir det nog.
Lösning på problemet
Jag får anledning att återkomma med hopp om att ha fått växellådan helt symptomfri....
Övriga kommentarer
Jag utgår från att det blir en garantisak eftersom jag klagat på felet sedan bilen var ny. Växellådan är av typ "Proactiv" 4-växlad DP0
Modellbenämning
Renault Kangoo II 1,6 16V Kombi 105hk Privilége A