Ford Ka

Model: 
Årsmodell: 
-1
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Jag äger en focus flexifuel-08 (uttagen februari-08) som idag körts ca 2100 mil och har en del att informera om...<br />Fel nr 1:Efter ca 400 mil uppstod problem sporadiskt att klockan hoppade 4-6 timmar när bilen startades. Felet avhjälptes lätt genom att verkstaden "uppdaterade programvaran" Dåligt att behöva uppsöka verkstad för en fabriksny bil!<br />Fel nr 2: Efter ca 1700 mil blev bromsskivorna fram skeva. Jag kör ca 6 mil/dag, mestadels motorväg och bromsar normalt. Jag anmälde till verkstad och de bytte ut skivorna. Jag hade tidigare en Volvo 850 glt automat -94 som jag körde till ca 28000 mil (ca 15000 mil i min ägo). Efter 25000 mil var det dags att byta skivor för första gången...<br />Att behöva uppsöka verkstad för reparation 2 ggr före 2000 mil är dåligt!<br />Fel nr 3: Bilen marknadsförs som miljövänlig med låg förbrukning som ett argument. Första 800 milen körde jag endast etanol och kom aldrig under 1,3 liter/mil. Därefter valde jag bensin och vid normal körning med mest motorvägskörning kommer jag aldrig under 0.88 liter/mil. Vid blandad körning snittar förbrukningen på ca 1 liter/mil. Detta är uruselt, speciellt om man jämför med en 14 år gammal volvo 850 automat som jag inkl "hård" motorvägskörning hade en snittförbrukning på 0.9 liter/mil.
Lösning på problemet: 
Felen har åtgärdats på märkesverkstad utan att de protesterat mm.
Övriga kommentarer: 
Jag tycker att Ford har varit dumnsnåla när de valt material till sina fordon, spéciellt när de äger Volvo, som är känt för hög kvalitet. Skärpning ford, speciellt i dessa tider där konkurrensen om kunderna hårdnar! En bil som inte rullat mer än 2000 mil skall inte behöva repareras!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.