Iskallt i Insignia

Modell
Årsmodell
2011
Beskrivning av problemet
Bilen är utrustad med 2-zons elektronisk klimatanläggning. Klimatanläggningens auto-läge ger i stort sett ingen värme alls när det är kallt ute. Kryper yttertemperaturen ner mot -10 bildas is på rutornas insidor. Man måste själv reglera fläkthastighet och skruva upp temperaturen för att få en dräglig innertemperatur i bilen, vilket gör att den i praktiken fungerar som en bil med helt manuella värmereglage.
Lösning på problemet
Det finns ingen lösning. Har haft bilen inne på verkstad och själv pratat med generalagenten. Beskedet är tydligt: Det är inga fel på bilen. Opels klimatanläggning fungerar helt enkelt inte när det är kallt(!).
Övriga kommentarer
En klimatanläggning som inte gör sitt jobb under den kalla delen av året måste betraktas som totalt värdelös och bortkastade pengar från min sida. Opel har förmodligen ett konstruktionsfel som man inte vill vidgå, och hävdar därför envist att klimatanläggningen fungerar som förväntat. Det skulle vara intressant att veta hur många som drabbats av detta. Om vi är tillräckligt många kanske vi kan förmå Opel att ta tag i problemet.
Modellbenämning
Opel Insignia Sports Tourer 2.0 Turbo E85 Edition