Volkswagen Passat

Model: 
Årsmodell: 
2005
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Avgas rensning/ tändspole
Lösning på problemet: 
1. VW Kalix fixade bilen fort, ska fakturera mig. FEL: tändspole cylinder 1. 2. VW Kokkola, Finland fixade bilen. Jag betalade tänspolen 39euros. FEL: tändspole cylinder 2. 3. VW Pori, Finland fixade bilen, Finlands VW faktureras! FEL: tändspole cylinder 4. Mekanikern bytte både cylinder 3 och 4.
Övriga kommentarer: 
Under 94mil och en enda resa fick vi motorstopp 3 (tre) gånger: 1.Måndag förmiddag: Efter 20mil började gula lampan "avgasrensning" blinka och motorn gick ryckigt. Ringde till VW vägassistans och väntade bärgningsbilen. 2.Måndag eftermiddag: Efter 34mil samma fel i Kokkola, Finland.Ringde till Sveriges VW vägassistans igen. Mannen som tog emot samtalet började varna att "det är inte säkert att vägassistans betalar bärgningsbilen därför att det är bara GULA lampan som blinker, inte RÖD" 3.Tisdag förmiddag: Efter 35mil samma fel i Pori, Finland. Ringde till VW vägassistans Sverige. På bilens instruktionsbok står det att "kör försiktigt till närmast VW verkstad och kontrollera motorn". När jag pratade med verkstads scheferna i Finland sade dom att "bra att du inte körde vidare, då ska du skada katalysatorn!" Lita inte på manualen! Ska byta till Toyota!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.