V70N Oljeförbrukning

Modell
Årsmodell
2005
Beskrivning av problemet
Skickade följande till VolvoCars:
Min V70-05 140 hk är fantastisk! Bara rullat utan problem nu efter snart 20.000 mil. Tja, lite ledsen är man kanske över oljeförbrukningen förstås - i snitt 187 mil per liter. Service skött minutiöst på Bilia förstås, frågat varje gång varför men ingen har kunna svara på vart oljan tar vägen. Även mailat till olika Volvo-instanser utan svar. Har haft en likadan 02:a, då utan förbrukning. Otur med kolvringar kanske denna gång. Är det OK att det är så? Kanske kan man fakturera Volvo för detta? I så fall 20000 / 187 * 170 = 18181 kr...
Och fick detta svar:
Varför oljeförbrukningen ser ut som den gör i detta fallet är inget vi kan kommentera då vi inte har alla förutsättningar. Vi rekommenderar att du sänder ett mail till bilianu@bilia.se där du även bifogar din bils registreringsnummer.
Mailade då Bilia som svarade:
För att få bukt på oljeproblemet så är det en felsökning som vi behöver göra i första hand. Den kostnaden ligger på ca. 900:- och då bilen inte längre har någon nybilsgaranti så är det du som kund som får ta den kostnaden.

Lösning på problemet
En felsökning kan nog dra iväg i kostnad.... Får väl ta upp det åter igen vid nästa service. En felsökning kan nog dra iväg i kostnad.... Hur som helst, 1 kr per mil i olja är ju helt galet. Och det från att bilen var ny till nu...
Det blir nog till att gynna Castrol/Mobil även i fortsättningen då...
.
Övriga kommentarer
Med tanke på att problemet funnits från bilen var ny och att jag påtalat detta varje service för ev åtgärd (inom garantitiden också), så skulle det ju vara lite fint om Bilia/Volvo kan bidra med lite Goodwill?
Men det är kanske otänkbart, trots att jag varit en trogen Volvo-förare i många år och bilar...
Modellbenämning
Volvo V70N 140 hkr