Volvo V50

Model: 
Årsmodell: 
2005
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Som jag tidigare skrivit fick jag motorstopp samt ytterligare fel med ljus, radio mm Vid service skulle huvudstrålkastare ställas upp då ljuset låg allt för lågt. Detta gick inte då ställskruvarna var allt för klena. Plötsligt kunde inte bakluckan öppnas. Den lilla klena strömbrytaren hade gått sönder. Det går inte att öppna luckan på annat sätt.
Lösning på problemet: 
Volvo bytte tändningslås samt elektonikbox för bensinpumpen, samt flyttade denna box till ett mera skyddat läge. Man bytte också båda strålkastarinsatserna. Dessa arbeten samt material tog verkstan som en godwillreparation trots att garantin gått ut.. Arbetet med bakluckan fick jag emellertid betala. Helmia i Filipstad var mycket tillmöptesgående och gjorde jobben.
Övriga kommentarer: 
Visade sig att styrenheten för bensinpumpen hade blivit utsatt för grussprut och vatten i sitt läge baktill under bilen. Slutade med att bensinpumpen slutade fungera. Underliga elfel härleddes till tändningslåset. Den skruv som reglerar inställningen av strålkastarna var gjord av plast och så klen att den slirade på båda sidor. Vid mekanikerns försök gick skruven av helt. Återstod byte av båda huvudstrålkastarna. Lös skruv går ej att montera

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.