Peugeot 406

Model: 
Årsmodell: 
2002
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Antipollution fault, Catalytic Converter fault
Lösning på problemet: 
Kontaktade Peugeotverkstaden som felsökte och konstaterade att tändspole nr 1 var trasig och bytte den. Samma fel dök upp igen veckan efter och diagnosen visade att spolarna 5 och 6 inte funkade. De bytte på min order ut alla tre spolarna på undersidan (eftersom man för att komma åt spolarna på undersidan måste plocka bort insugsröret och det vore ju träligt (dyrt) att behöva göra det igen.) Allt vara frid och fröjd i två veckor tills samma fel dök upp igen. Nu var det ju bara två gamla spolar kvar så jag åkte till Peugeot och inhandlade två st och bytte båda själv. Ska åka till Peugeot för att ta bort felmeddelandet (som är kvar trots att bilen går bra nu.) Jag rekommenderar alla som får det här felet att byta spolarna själv. Det är enkelt. Åk till Peugeot så kan de felsöka och tala om vilken det är. Jag har inte prövat, men eventuellt kan man få bort felmeddelandet genom att koppla bort en av batteriets poler.
Övriga kommentarer: 
Samma som andra på forumet. Bilen började gå ojämnt och lampan för självdiagnos började lysa varefter felmeddelandet Antipollution fault dök upp, och senare Catalytic converter fault.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.