Knackande ljud vid mittkonsolen

Modell
Årsmodell
2006
Beskrivning av problemet
Störande knackning från ventilationen i mittkonsolen orsakad av klimatanläggningens ställmotorer. Började efter c:a 500 mil. Kan när det är som värst yttra sig som 12-13 knäppande ljud som upprepas c:a var 90:e sekund. Enligt VW är detta ett känt problem med ställmotorerna i ventilationsanläggningen.
Lösning på problemet
Får enligt Din Bil inte åtgärdas!!! Ordagrant: Det är ett fabriksbetingat arbetsljud som kan uppfattas som ett knackande ljud och funktionen påverkas inte. Närmare samtal med säljare gav mer information: detta är ett känt problem som man inte har någon lösning på (eller är beredd att ta kostnaden för får väl bli min tolkning). Aldrig mer en bil från VW-gruppen. Bristande kvalitet på bilar (jag som trodde Passat var i klass med Audi numera, och vid närmare eftertanke kanske det är just så det är) i kombination med en rent usel eftervård, vart leder det tro?
Övriga kommentarer
Helt vansinningt att ett missljud som dyker upp efter 6-7 månader på en ny bil ska anses vara normalt (exakt ordalydelse på verkstaden: det är normalt). Det kan mao inte bara vara mitt måndagsexemplar som är drabbat (även Audi Q7 använder detta ventilationssystem om jag har riktig information)