Volvo XC70

Model: 
Årsmodell: 
2002
Modellbenämning: 
Beskrivning av problemet: 
Bytte under garantitiden. Samtliga dörrlås vilka öppnade sig själv ca 20 sek efter låsning och bältena bak som inte rullade in sig. Plus några smågrejer som även jag ser som OK på en ny bil. Första servicen efter garantitidens utgång byttes samtliga 4 krängningshämmarna på min bekostnad och hjälpte till viss del att få bort slammmer som jag påpekat under garantitiden. Efter 6000 mil var det dags att byta hjullagret höger bak. Samtidigt byttes krängningshämmaren igen som då varit med 1000 mil. Bromsskivorna bak fick bytas efter 7000 mil. Behöver bromsa mer ! Nu efter 8000 mil är det dags att byta bälte höger bak igen och det slamrar åter när jag svänger. Krängningshämmarna ?
Lösning på problemet: 
Volvo verkstaden i Karlskrona. Förutom bromskivorna och sista servicen eftersom jag nu går till fristående verkstad.
Övriga kommentarer: 
Om Volvoverkstäderna hanterade typfelen på ett seriöst sätt hade det varit OK. Dörrlåsen krävde fyra verkstadsbesök och krängningshämmarna verkar ses som en intäktsmöjlighet. Har tidigare ägt mest Saabar i intervallet 10k - 20k mil och förväntade mig en bättre kvalite och färre verkstadsbesök med en ny Volvo. Bytte familjens andra andra bil till en ny Toyota RAV4 för drygt ett år sedan. Den har gått felfritt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.