Vi Bilägares forum

Renault Clio på Mauritius

Renault Clio på Mauritius

Min fru fyllde jämnt för ett tag sedan, så för att fira det har vi varit en vecka på Mauritius. Det är en liten ö så vi hade bara hyrbil i två dagar, resten av tiden spenderades på hotellet. Vi hyrde en Renault Clio med automat. Den fungerade helt ok men är inte någon bil jag själv skulle köpa. Först något positivt:

+ Styrningen var helt ok. Möjligtvis lite väl lättgående, men den hade ett tydligt mittläge och ingen överdrivet stark återgång till mittläget.
+ Bromsarna klarade sig ganska bra, trots mycket körande nerför på slingriga vägar. De blev varma men fungerade fortfarande bra.

Sedan en hel del negativt:

- Bilen gick ganska nickigt och studsigt på vägen, vilket väl i och för sig man kan vänta sig av en småbil.
- Grövre ojämnheter smällde till ordentligt och det skallrade till i bilen en del.
- Mittarmstöd saknades.
- Ganska mycket krängning i kurvor.
- Platta stolar med endast de rudimentäraste inställningarna. Fick ordentlig träsmak och ont i benen.
- Bilen hade dubbelkopplingslåda som inte klarade av krypkörning speciellt bra. Stod man parkerad med nosen inåt gällde det att vara snabb på gasen eftersom bilen annars åkte framåt när man försökte backa.

Uppdaterat: 2020-01-11 07:39

Kommentarer

Jag utgår ifrån att det var den nya Clion.

Uppdaterat: 2020-01-13 22:37
Med två eller fyra hjul rullar livet lättare

Låter inget vidare! Hade förväntat mig mer av nya Clion, den har ju fått bra omdömen i provkörningar osv. Får se vad redaktionen säger om långtestbilen.

Uppdaterat: 2020-01-14 11:38

Var tyvärr otydlig. Bilen jag hyrde var inte den allra senaste Clion utan modellen innan. Den såg nästan exakt ut så här (dock med andra fälgar):

Bild borttagen.

Sedan är görs ju alltid bilrecensioner utifrån vad man är van vid att köra. Jag kör en BMW X3 till vardags och då kanske jag blir extra gnällig på en framhjulsdriven småbil som trots allt är byggd för att inte få kosta alltför mycket. Men detta är mitt intryck av bilen.

Uppdaterat: 2020-01-14 12:09

Okej, det är Clio IV, den förra modellen som kom 2012, alltså 8 år gammal som modell. Kan hålla med om att den inte håller i dagsläget.

Uppdaterat: 2020-01-14 12:20

Mauritius är trevligt! Vi var där för några år sedan, dock ingen hyrbil.
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2020-01-14 17:44
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jo det är en mycket trevlig ö, men man måste passa sig för solen! Man blir ordentligt solbränd vare sig man vill eller inte. Men en mycket trevlig ö med trevliga tillmötesgående människor, både på hotellet och utanför. Samtidigt slås man av hur nedgångna många av de små byar man kör igenom är. Och då är ändå Mauritius ett av de absolut mest välmående länderna i Afrika och ett av de mest demokratiska.
Att köra på Mauritius gick relativt smärtfritt. Folk är faktiskt ganska hjälpsamma i trafiken. Dock har jag mycket svårt för deras (o)vana att parkera bilen mitt i i vägen. Det värsta jag var med om var två bussar som parkerat på en påfart till motorvägen!
Lyckligtvis är hastigheten ganska låg på motorvägen eftersom vägstandarden snarare är lämpad för 80 km/h istället för skyltade 110. Så det gick att tråckla sig in trots att påfarten var blockerad.,

Uppdaterat: 2020-01-15 09:55