Vi Bilägares forum

Idag köpte vi en ny Renault Captur

Idag köpte vi en ny Renault Captur

Idag köpte vi en ny Renault Captur 1,2L turbo och automat. Levereras på onsdag. Vi hyrde en i Danmark för exakt ett år sedan och körde den ca. 100 mil genom Sverige. Hustrun blev dödskär i den och bestämde sig redan då att hon ville ha en. Vi bytte in vår Hyundai i30 kombi 2013. Vi kommer att sakna den. Det är den bästa bil vi haft och det är ganska många. Vi kan bara hoppas att Captur är lika bra. Jag tror att vi gjorde en ganska bra affär. Vi Hyundai plus AU$12000:- (ca. 78000.-) inklusive mörktonade rutor och mattor.

Uppdaterat: 2017-05-27 12:25

Kommentarer

Ja smaken är ju olika, jag blev pålurad en Captur som lånebil förra året när min Volvo var på service, och det var ingen trevlig upplevelse alls....högljudd som bara den, sidvindskänslig som fasiken och stolar som iaf jag inte kunde sitta bra i. Sen en otroligt rörig instrumentering. Men lycka till!

Uppdaterat: 2017-05-27 13:10

Vi som är gamla och lite smådöva har inga problem med bullriga bilar. Här i Australien har vi inga vägar med den grova asfalten som finns i Sverige. Hyundai i30 kombi har fått kritik i svenska biltester för buller men vår är supertyst. Vad det gäller vindkänslighet har vi bara erfarenhet från när vi körde över Öresundsbron förra året då det var ganska blåsigt men vi tyckte Captur uppförde sig fint. Det är hustrun som köpte Captur. Själv hade jag köpt en Mitsubishi ASX. En mycket bra bil men med världens tråkigaste inrednig dock till ett otroligt konkurrenskraftigt pris.

Uppdaterat: 2017-05-27 14:35

Grattis! Hoppas ni blir nöjda

Har vid flertalet tillfällen kört Capture som hyrbil i Frankrike (då med diesel) och har varje gång tänkt att "ja en sån här bil räcker ganska långt". Vid nästa bilbyte går jag nog ner några snäpp storleksmässigt från den Accord jag kör idag.

Uppdaterat: 2017-05-27 14:46

Fick ni med vinterdäck?

(OBS: Skämt).

Uppdaterat: 2017-05-27 14:46
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Där nere slänger man väl in en kängurufångare i dealen ?

Uppdaterat: 2017-05-27 14:53

Ni kommer säkert bli nöjda med den, vi hade den också som hyrbil och blev mer och mer förtjusta i den på den dryga veckan. Fin att köra, tyst, lätt att kliva i och ur. Det som störde mig var manövreringen av färddator och radio, men det är kanske olika i olika versioner.
Och väldigt snygg i våra ögon. :-)

Uppdaterat: 2017-05-27 20:15
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Instrumenteringen är ju helt olika de flesta andra bilar men jag tror man vänjer sig efter ett tag. Tyckte farthållaren var jobbig på vår hyrbil men som sagt, man vänjer sig nog. Renault, liksom Volvo, är ganska ovanliga här i Australien och vår Captur kommer nästan garanterat bli den enda i köpcentrets parkering. Våra nyinflyttade franska grannar köpte en Volvo XC90 så vi kontrar med en Renault. Saabnisse, i Sydney finns det ungefär lika många kängerurer som älgar i Stockholm. Det händer i och för sig. Såg en död kängeru som blivit påkörd i Belrose för någon månad sedan men det är mycket ovanligt. Däremot har den dubbel klimatkontroll med utsläpp till baksätet.

Uppdaterat: 2017-05-28 00:08

Hej Peter, det var inte jag som frågade om "kängurufångare", men det kunde det varit.
Att smacka en stor känguru måste väl vara lika otäckt som en älg?
Men jag håller inte med om att buller skulle vara lättare att stå ut med om man är "smådöv", jag tycker det är värre, men det är säkert som du skriver, hade vi också i Sverige en vägbeläggning värt namnet skulle man säkert inte störas lika mycket.

Uppdaterat: 2017-05-28 07:55
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En stor sk. röd känguru väger väger ca. 60 kg. en fullvuxen älg väger väl runt 400 kg så att köra på en älg är nog värre.

Uppdaterat: 2017-05-28 13:47

Ok, jag trodde de var mycket tyngre!

Uppdaterat: 2017-05-28 16:43
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

200lbs (90kg) säger Wikipedia, men visst, lättare än en älg och inte heller lika hög tyngdpunkt.

Uppdaterat: 2017-05-29 07:46

Kul och udda val att köpa en Renault i Australien, ett land vars försäljning domineras av Toyota, Mazda och Hyundai.

Hur är Renaults rykte och marknadsposition i Australien?

Uppdaterat: 2017-05-29 09:28
saabnisse skrev:

Hej Peter, det var inte jag som frågade om "kängurufångare", men det kunde det varit.
Att smacka en stor känguru måste väl vara lika otäckt som en älg?
Men jag håller inte med om att buller skulle vara lättare att stå ut med om man är "smådöv", jag tycker det är värre, men det är säkert som du skriver, hade vi också i Sverige en vägbeläggning värt namnet skulle man säkert inte störas lika mycket.

Om vi hade ej vägbeläggning värd namnet här skulle den tämligen snart vara allt annat än värd namnet efter en säsong av dubb, tjäle med mera. Finns en anledning till den stora andelen grovt stenmaterial som är iblandat.

Uppdaterat: 2017-05-29 09:56

Tobo, Renault är ett litet märke på personbilssidan. Däremot så säljer man bra på lätta transportsidan. Kangoo, Trafic och Master säljer mycket bra. Största kunden är Australia Post. Man lyckades sno kontraktet från Mercedes för ett par år sedan. Personbilarna ökar stadigt i försäljning. Kolios, Clio och Megan är de mest sålda modellerna. Jag vill nog påstå att både Renault och Volvo inte har något rykte alls.

Uppdaterat: 2017-05-29 11:00

Ett bra bilval...

Har haft en sådan som lånebil ett par gånger och upplevde den som mycket sympatisk.
Bra komfort, fina utrymmen och inte alls så störande bullrig, bygger ju ändå på småbilen Clio så knäpptyst kan man inte räkna med att den ska vara.

Instrumenteringen var inget som jag reagerade särkillt på, man vänjer sig ändå snabbt även om man upplever den som udda i början.

Var nära att köpa en sådan förra året, blev dock lite för dyr med mina specs.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25