Vi Bilägares forum

Freemont..?

Freemont..?

Hej!!!

Står inför ett val av bil (7-sitsig) har tittat mest på och kört Freemonten (och den känns mycket trevlig) men som alla bilar finns det för/nackdelar sjukdomar etc och skulle gärna vilja höra riktigt vad folk som äger/har ägt en freemont. Och då menar jag inte nackdelar typ "den har för lite dragvikt", "den har hög skatt" etc utan finns det några kända motor/el-problem med dom eller liknande? Har försökt kolla runt på olika forum men som mest står det om nackdelen med dragvikten vilket jag inte är så intresserad utav. Har även kollat på liknande SUV:ar typ Mitsubishi Outlander etc 7-sits men den känns "mindre" då man fäller upp sista sätesraden.

MVH// Jens

Uppdaterat: 2016-02-13 21:48

Kommentarer

von-Klotenhjelm skrev:

Sök på Dodge Journey, samma bil i stort sett.

Det har jag gjort visst. i stort sett samma bil. dock så är det väl inte direkt samma motor?

Uppdaterat: 2016-02-13 23:45

"Fiat har dock mycket att bevisa när det gäller hållbarhet och serviceorganisation." det är väl lite mer det här jag syftar på gällande erfarenheter från freemont ägare som äger en nu eller har ägt?

Uppdaterat: 2016-02-13 23:48

Varför en SUV? Vad är det du skall göra med bilen? Dra släp? Har du behov av 7 platser (varför?). EuroNCAP för Freemont är låga 83%... plus att bilen är farlig för andra då den är klumpig och tung. Inte speciellt miljövänlig heller. Behöver du mycket utrymme hade jag kollat på Seat Alhambra eller Sharan. Annars en vanlig kombi om du bara behöver 5 platser.

Uppdaterat: 2016-02-15 16:43
Styggavargen

Jag kikade på Freemont när jag bytte bil senast. En sak som gjorde att den föll ifrån var att mittplatsen på mittraden var alldeles för ynklig och obekväm. Vi är fem i familjen och att ha fem lättåtkomliga, bra platser var viktigt så valet föll på en Alhambra. Hade vi t.ex. varit 6 i familjen hade Freemonts konfiguration kanske varit aktuell eftersom man då i vilket fall som helst ändå alltid behövt använda även de bakre sätena och då hade det inte gjort så mycket om den sjunde platsen är en nödplats.

När det gäller motorerna så kikade jag på det då det var aktuellt och fick för mig att dieslarna 2,0 (140/170hk) hann vara med även när den hette Dodge Journey, men att den nya bensinaren på 3,6l inte hann vara med i Europa under Dodges flagg. Dock säljs denna 3,6l i andra världsdelar i Dodge Journey och också i Lancia Voyager (i Europa) om jag förstår det rätt.

Uppdaterat: 2016-02-15 19:49