Vi Bilägares forum

Köpråd för totalt oinsatt

Köpråd för totalt oinsatt

Hej!

Jag ska köpa en bil och är väldigt okunnig om saker som är bra att tänka på. Det är väldigt viktigt för mig att den alltid fungerar och även att jag finner den snygg. Eftersom den regelbundet kommer användas i vinterväglag vill jag också ha fyrhjulsdrift och att den iaf har ok rymlighet. De bilar jag i första hand tittat på och fastnat för är Audi Q3 och Q5 samt Volvo XC60, men bland dem är det ju en djungel vad gäller modell, motor, årsmodell, pris osv. Min budget är kring 300 K. Hur bör jag tänka? Vad är viktigt?

Oerhört tacksam för hjälp.

Uppdaterat: 2015-09-16 16:22

Kommentarer

Mina bilar har använts väldigt regelbundet under vinterväglag under snart 50 års tid och tänk - 2wd har fungerat alldeles utmärkt...:)
Men om det är en Q5 du behöver så köp den - även om det är ett väldigt ovanligt val för en förstabils-köpare.

Uppdaterat: 2015-03-19 10:40

Ratata, får man fråga vart du bor? Bor du söder om Dalälven skulle jag tro att behovet av fyrhjulsdrivet är överdrivet. Du verkar vara inställd på SUV/Crossover modell, även där har jag mina funderingar på varför du behöver en sådan modell? För mellan 200-250k får du en vettig kombibil. Skall du köra mycket inne i stan rekommendera jag att titta på EuroNCAP så att du förvissar dig om att bilen har höga poäng i fotgängarskyddet, för du vill väl vara snäll mot dina medmänniskor? Är du ointresserad av bilar och bara vill att den skall funka är mitt råd Toyota som märke. Jag rekommenderar starkt att du provar ett antal märken om modeller. Här listar ett antal intressanta märken och modeller som jag tror är hyfsat bra att äga: Toyota Avensis/Auris/Prius, Skoda Fabia/Octavia/Superb, BMW 3-serie, Seat Leon, Volvo V60, VW Golf kombi. Sedan finns det givetvis Kia/Hyundai men dessa märken är jag lite skeptiskt till då man hört talas om rätt mycket problem och höga service priser. Kolla upp också vad det kostar att försäkra bilen, servicekostnader samt vad skatten kostar. Välj också en så bränslesnål bil du kan för att värna om miljön. Visst du kan köpa en SUV, men dessa brukar inte vara så effektiva (många nackdelar). Jag har en Octavia kombi, nya generationen med 2000 körda mil och är mycket nöjd. (0,65 liter/mil bensin).

Uppdaterat: 2015-03-19 10:59
Styggavargen

Jäsp vad tröttsamt... Att dom orkar våra storkar!!

Uppdaterat: 2015-03-19 11:29
Pär

Mmm...

Titta bara på alla andra trådar angående "köpråd", det finns ingen där TS återvänt och talat om vilken bil det blev.

Verkar mest nöjd när de olika märkesfalangerna kastar skit på varandra, vilket till slut alltid händer i dessa trådar.

Men bortser man från det kan ju disskutionen i sig vara skoj.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Är ganska så lätt att fatta att detta är ett Troll som bara vill röra om i grytan lite... För ta tex så är dom aldrig bilkunniga eller har något intresse för bilar.... Tänker man till nu och funderar lite, om jag hade varit en bilköpare som inte alls är intresserad eller kunnig på bilar skulle jag då söka upp "Vibilägare" på nätet och söka råd??? NÄ så klart inte, då skulle man bli lurad av en bilförsäljare som alla andra okunniga bilköpare blir.

Uppdaterat: 2015-03-19 13:32
Pär

En av de viktigaste sakerna att ha i minnet, är att det inte är något skräp bakom ratten.

// Krister

Uppdaterat: 2015-03-19 13:55
Lite krokigt är också rakt

Att vara helt oinsatt och lägga 300k på en bil verkar vara vansinne.

Uppdaterat: 2015-03-19 16:03
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Se till att bli insatt, välj sen!

Uppdaterat: 2015-03-19 18:32