Vi Bilägares forum

Problem med Trygg Hansa vid bilstöld.

Problem med Trygg Hansa vid bilstöld.

Hej

Vi fick en av våra bilar stulen under Julledigheten när vi var i fjällen.
En BMW 120 av årsmodell 2019.
Dom tog sig in i huset tog nyckeln och åkte iväg med bilen. Nu har polisen hittat bilen och bilen står hos en samarbetspartner till Trygg Hansa. Det var ju bra att bilen hittades tänkte vi men nu till problemen.

Bilen var i stort sett ny, hade rullat 450 mil när den blev stulen. Vi hade kört ca 50 mil på helt nya vinterdäck.

Nu när vi åkte och tittade på bilen är den super skitig, det saknas dubbar ur vinterdäcken. Vi vill ha bilen på rekond och tvätt samt få en hjulinställning. Enligt oss kan man omöjligt se om det finns några skador på bilen som den ser ut nu. Det kan ju finnas både knark och sprutor i bilen, samt repor och skador på lacken.
Men trygg hansa vill inte ens tvätta bilen?
Detta blir jag bara ännu mer förbannad av.
Jag anser att jag även ska ha nya vinterdäck, helst skulle jag vilja få bilen inlöst. Om man tittar på däcken så har dom kört hårt med den, vad händer om det blir motorras på bilen om 1 år.
Vi kan bevisa med nyckeln att dom kört minst 130 mil på 7 dagar och den har varit borta i 14 dagar. Rimligtvis borde vi få ersättning även för dom mil som inte vi har kört med bilen.

Någon annan som varit med om något liknande?

Uppdaterat: 2020-02-04 18:16

Kommentarer

Har bara dåliga erfarenheter av (O) trygg hansa. Om man någonsin fick ersättning för något så var det så lågt att det inte fanns någon chans att köpa något liknande.
Lämnade T o H för många år sedan och saknar dem inte. Med länsförsäkringar får man snabb hjälp och rimlig ersättning.

Uppdaterat: 2020-02-04 18:45
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det som motiverar försäkringsbolag att möjligen visa viss generositet är väl om man varit kund länge, har flera försäkringar och gärna kryddar med tillägg. Har man dessutom inga tidigare skador så ligger man hyfsat bra till annars gäller nog villkoren till punkt och pricka tyvärr.

Uppdaterat: 2020-02-04 19:48
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Att vilja få bilen inlöst för detta känns ju lite väl... tror inte du behöver oroa dig för motorras om ett år oavsett hur hårt de kört ska väl en BMW klara av lite pisk? Men en tvätt skulle de ju kunna "bjuda" på, dock måste du kunna bevisa att eventuella repor inte fanns före stölden.

Uppdaterat: 2020-02-07 15:03

Sammen, har inte varit med om så mycket skador på mina bilar, men att behöva bevisa att repor inte fanns där innan hade inte Trygg Hansa som krav när jag hade min förra bil i alla fall.

Jag parkerade då på Ica Maxi och när jag kom ut hade någon bredvid smällt upp dörren och skadat lacken. Rapporterade det precis som det var och behövde inte bevisa något utöver det jag redan sagt och skicka in bilder på skadan.

Uppdaterat: 2020-02-07 16:15
- Peugeot e-208 GT 2022