Vi Bilägares forum

Trasig växel låda på VW T5-06

Trasig växel låda på VW T5-06

Efter lite research har jag förstått att en trasig växel låda på en T5 är inget ovanligt, men nu har det drabbat oss.
Jag har också förstått att för att byta växel lådan på våran modell måste hela motorn tas ut, och i samband med att motorn är ute tänker jag att det kanske är värt att byta något annat när man ändå är igång. Men då är frågan vad? Jag ska skicka mail till diverse verkstäder och be om prisuppgifter för vad det kan tänkas kosta att byta en växellåda, men vad mer bör jag fråga efter? Jag är medveten om att de vill att jag ska byta så mycket som möjligt så de får mera jobb,  därför vill jag höra med er bil kunniga först (som inte har massa pengar att vinna på det) vad som faktiskt är värt att byta!

Jag är allmänt dålig på bilar så hoppas givetvis på så många bra svar och tips som möjligt från er som kan VW T5

Tack tack!

Uppdaterat: 2014-10-06 12:40

Kommentarer

Vad är det för typ av låda och vad har hänt?

Uppdaterat: 2014-10-06 13:09

Inget roligt men jag tycker att ni skall utgå ifrån vad bilen kan tänkas vara värd och sen kolla upp vad det kostar att fixa eller byta ut lådan. Svårt att ge råd också ifrån bil till bil och just en sådan Vw är inget undantag. Säkert flexar priserna mellan billigast och dyrast med typ 100.000kr och många som har valt en "skåpbil/buss" har också särskilda behov (handikapputrustad eller liknande)
Kanske kan man renovera lådan eller så måste den bytas ut men det finns ju begagnade delar också som håller nere kostnaden. Tycker inte att ni skall byta ut delar som inte är trasiga bara "för sakens skull" och som sagt så har ju bilen inte ett obegränsat värde. Många vill försöka vara lite extra förutseende men då bilar rasar så fort i värde är detta inte alltid direkt lönt.

Gör en egen bedömning som sagt på vad bilen kan vara värd och gör sedan en egen utvärdering. Har bilen rullat långt? Hur är den skött/servad tidigare? Behövs det byta kamrem eller andra dyra rep? Hur är däcken o.s.v
När ni sedan adderar den kostnaden som verkstaden föreslår så har ni en lite bättre bild utav det hela. Kanske blir det billigare/bättre/lättare att köpa en annan bil som kanske även är nyare och därmed snålare/billigare i drift.

Bara en tanke så att ni inte automatiskt tänker att er bil MÅSTE fixas till varje pris för det finns ingen garanti för att inte något annat går i sönder och sen blir det en vääääldigt dyr historia.
Lycka till!

Uppdaterat: 2014-10-06 14:31

Gå till http://www.ebay.de/ och sök på växellådskoder för se om man kan hitta något fyndigt

Uppdaterat: 2014-10-06 15:22

Jag har nog lite tips att komma med, men då behöver man veta vad det är för motor och växellåda.

Uppdaterat: 2014-10-06 15:35

Det finns ju faktiskt också en hel del duktiga växellådsrenoverare att ta i beaktande när det gäller att väga kostnader mot varandra.

Uppdaterat: 2014-10-06 16:27
Legal-07
Shogun skrev:

Direkt i fällan....

??

Uppdaterat: 2014-10-06 16:52

Humor!

Uppdaterat: 2014-10-06 18:36

Nej, jag förstår vad Shogun menar.
Det finns en figur här som tydligen har alltför mycket tid över och därför tar varje tillfälle att jävlas.

Nu kan ju det här faktiskt vara en seriös frågeställare, men man undrar ju varför man lämnar så knapphändiga uppgifter om bilen.

Uppdaterat: 2014-10-06 18:49
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Sluta tramsa nu, koncentrera er på om den här tråden är seriös och värd att lägga ner jobb på.
Eller är det som några av oss misstänker ännu en Uno?
.

Uppdaterat: 2014-10-06 20:22
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag rekommenderar att du köper en Toyota eller kanske en VW bil, vill du ha förslag på vad du ska välja för modell??

Uppdaterat: 2014-10-06 21:19
Pär

Tycker att det pågår en tragisk pajkastning här som förstör forumet. Är det nu så att man misstänker en "Uno" eller annan idiot så är det väl bättre att inte skriva något alls? själv utgår jag inte ifrån att folk jävlas i varje tråd och skulle det ändå vara så ibland så är det väl ändå inte jag som skall känna mig dum? Slutar inte folk med sitt trams så lär det snart bara bli ett fåtal utav oss kvar här!
Nu väntar jag på att huvudpersonen kan bortse ifrån tjafset och återkomma med mer fakta om bilen samt kanske med fler frågor.

Uppdaterat: 2014-10-07 07:44

Denna tråd tillhör väl de "misstänkta" eftersom trådskaparen inte visat sig sen tråden skapades - och rimligen borde denne vara rätt intresserad av vad som skrivs om det var en seriöst menad tråd och dessutom har det ställts till synes seriösa "motfrågor" till TS som inte besvarats.

Uppdaterat: 2014-10-07 08:10