Vi Bilägares forum

Netbil

Netbil

Är det någon som har erfarenhet av dom? En del bilar verkar gå hyfsat billigt där, men kollar man på nätet så finns det flera som är missnöjda. Vågar man köpa en bil på bara varudeklarationen där?

Uppdaterat: 2014-01-04 20:30

Kommentarer

Det är nog som att köpa bil privat, man får kolla allt själv och följa historiken!

Uppdaterat: 2014-01-05 21:24

De flesta som klagar på Netbil verkar ha föranletts att tro att det är som vilken bilfirma som helst med allt det innebär med garantier och annat.

Men som Trasten säger får man nog se det som en privataffär om man köper bil där. Man bör därför vara extremt noggrann och gärna ha med sig en bilkunnig kamrat om man inte besitter kunskaperna själv.

Med öppet sinne och rätt förutsättningar så finns det nog möjlighet att göra vissa fynd på Netbil. Men det kan du göra på Blocket också.

Uppdaterat: 2014-01-06 12:40
Formely known as Rustan Werling

Netbil verkar vara knutet till Bilia på något sett. De har ett auktionförfarade när de säljer bilarna, med ett reservationspris. Går att köpa till garanti. Jag tror att det är svårt att göra ett fynd där. Tror mer på blocket, där går det att göra fynd likaväl som att bli blåst.

Uppdaterat: 2014-01-06 14:44
Lås inga trådar.

Ok, tack för svaren. En del bilar som varit ute till försäljning har fortfarande varit registrerade på privatpersoner enl bilregistret, men jag antar att eftersom netbil står för försäljningen så får man nån slags garanti iallafall. Och jo, dom ägs av Bilia (eller gjorde iallafall). Men det låter säkrast ändå att inte köpa bil osett. Vad som får mig att fundera är att dom inte har blivit större än vad dom är, dom har ju ändå hållit på i ett par år nu.

Uppdaterat: 2014-01-06 21:27