Vi Bilägares forum

Import av bil, tips och råd sökes ang hjälp med import.

Import av bil, tips och råd sökes ang hjälp med import.

Hej!

Jag är en ny användare här på forumet och söker tips och råd angående import av bil. Har köpt importerade bilar sedan mitten på 90 talet och alltid varit nöjd. Jag har haft hjälp vid samtliga köp, senast 2006 då frugan skulle byta bil. Den karln som hjälpt oss tidigare är inte verksam i branschen längre (han finns inte längre med oss) därför söker jag nu tips och råd ang vem som kan vara lämplig att anlita. Har ni några bra tips?

Har noterat denna aktör, importbil.se är det något att förlita sig på? Har läst både gott och ont om personen bakom.

Finns det någon annan seriös aktör?

Svar beaktas.

Lars Weswall

Uppdaterat: 2013-02-04 17:37

Kommentarer

Okej. Kan du berätta lite mer?

Lars

Uppdaterat: 2013-02-04 17:58

Resan ner till Tyskland med övernattining o kanske hyrbil och så vidare är ju självklart inte gratis.....Så även om importfirman tar 20 tyusen i provision så kan man snabbt räkna bort kanske hälften av den avgiften eftersom man själv skulle fått lägga de stålarna på det jag inledningsvis nämner. Dock skulle jag själv personligen inte bry mig om att anlita en mellanhand för att importera en bil från ett EU/Schengenland. Det är så barnsligt enkelt att jag helt enkelt är för snål för att lägga ut detta "på entreprenad".

Jag importerade min Chrysler 2004 från Tyskland och det kostade mig knappa 5 tusen i alla avgifter. Att sedan hustrun o jag fick en veckas höstsemester i Tyskland med trevlig hyrbil o fint boende på "zimmer frei" var rena bonusen så de utgifterna lade vi inte in i bilköps-kalkylen. Hade vi inte åkt till Tyskland hade vi sannolikt blåst de pengarna på en resa till grekland i stället! En win-win-situation alltså!

Jag talar förvisson lite tyska själv, och det underlättade såklart affären kan man tro....NOT! Säljaren, som hade bilfirma, var från Turkiet o talade enbart Turkiska men hans ena son kunde lite engelska o lite tyska och affären "gick genom sonen" som fick agera tolk mellan pappa Turk och mig.

Så, vad jag vill säga är, att man inte skall vara rädd för att själv åka ner till Tyskland och handla direkt, utan mellanhand,även om man har begränsade språkkunskaper. Jag var för övrigt tillbaka 2008 o handlade en MC i Tyskland också. Det gick kanon och tack are att jag körde hem hojen på ett lastbilsflak så blev det väldigt lite avgifter uppepå själva inköpspriset!

Jag kan tillägga att jag, före importen av min bil 2004, hade haft två längre samtal med goda vänner som själva importerat från Tyskland och endast med deras förmedlade kunskaper i bagaget gick allt som en dans!

Uppdaterat: 2013-02-27 11:00

Du kan gott fundera på att importera själv, som Darryl säger: det kan bli en trevlig resa!
Du kan kika här, bra sida!
http://transportstyrelsen.se/sv/Vag/Fordonsimport-och-ursprungskontroll/Fordonsimport-fran-borjan-till-slut/

Jag har importerat från England, var väldigt enkelt! Och ett kul äventyr.

Uppdaterat: 2013-02-27 11:06
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...