Vi Bilägares forum

Installation av lpg utomlands

Installation av lpg utomlands

Hej alla,

jag undrar om någon vänlig själ kan berätta för mig var eller till vem jag ska vända mig till för att få rätt information. Det gäller följande: Jag kör en Saab 9-5 biopower. När jag var på semester träffade jag en person i Serbien som kör en samma bil fast på lpg. av denna person fick jag information om friman som gör lpg installation. Firman finns i Belgrade. Jag besökte de och fick reda på priset och de visade mig alla deras certifikat och andra papper som de behöver eller har för att kunna utföra arbetet. Personen berättade också att de kontinuerligt installerar lpg på bilar som kommer från Tyskland eftersom det är mycket billigare än i Tyskland och att ägare senare har inga problem med den tyska myndigheten. Nu undrar jag om jag skulle installera LPG i min bil blir det godkänt i Sverige? Vad kostar det för att den svenska myndigheten ska kontrollera utrustningen. jag förmodar att det kommer at tgöras när jag anmäller det senare. Får jag installera lpg på min bil utomlands? Var skulle jag kunna få svar på alla dessa frågor?
Jag tackar i förväg för alla svar
Med vänlig hälsning,
Miro

Uppdaterat: 2012-09-14 20:04

Kommentarer

Vad ska du ha en LPG-bil till i Sverige? De finns väldigt få tankställen, 26st i hela landet. Det finns nästan lika många CNG-mackar bara i Stockholm.

http://www.gasbilen.se/Att-tanka-din-gasbil/FAQFordonsgas/FAQMotorgas

http://sv.wikipedia.org/wiki/Motorgas

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fordonsgas

Uppdaterat: 2012-09-15 07:45

Lpg var ju populärt på1970-talet bland taxiåkare, men ganska snart kom myndigheterna på att anpassa (finare ord för att höja) skatten så att det blev olönsamt.
Fortsätt att köra på E85 eller byt till en bil som är byggd för fordonsgas.

Uppdaterat: 2012-09-15 09:03
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre