Vi Bilägares forum

Ersättning vid repa, vad är rimligt?

Ersättning vid repa, vad är rimligt?

Hej!
Jag hade oturen att få bilen repad vid renova återvinningstation av en anställt som bar ett järnrör. Först slog han i bakdörren, då påpekade min sambo att vi är rädda om bilen men ändå slår han i främre stänkskärmen kort efteråt. Resultatet blev en liten buckla och en repa i lacken, dock inte ända in i plåten men bra bit in i metalliclacken. Repan är bara ett par cm lång och bucklan inte så djup men ändå säger toyotaverkstan att de måste lacka om skärmen och rikta buklan för att det ska bli bra. Eftersom bilen är rätt ny och vädligt fin i lacken i övrigt, den har rullat 2400mil, så stör det en del att se bucklan så vi ska nog reparera den trots att självrisken är 3000kr.

Min fråga: Är det rimligt att jag kräver att företaget renova står för min självrisk trots en ganska liten repa/buckla i lacken?

Uppdaterat: 2012-03-15 15:50

Kommentarer

Svar: Ja, det är rimligt att Renova står för din självrisk, då det är en av deras anställda som i tjänsten skadat din bil.

Uppdaterat: 2012-03-15 16:25

Jo, de ska ersätta allt. Även om det rört sig om en upprutten Ford Escort skulle de få stå för kalaset. Det är deras fel och en repa extra på en bil är inte kul.

Uppdaterat: 2012-03-15 16:37

Självklart får företaget betala detta, dom har säkert en försäkring . Då blir dom även mer försiktiga i framtiden skall du se. Vill dom inte betala så gå till polisen.

Uppdaterat: 2012-03-15 20:41
Elbil2

Tack för era åsikter.
Jag tror inte det kommer vara några problem men jag tycker det är lite jobbigt att kräva folk på pengar men lite lättare då det är ett företag som har råd. Sen vet jag ju med mig att jag är lite väl pedantisk med bilen :-)

Uppdaterat: 2012-03-15 21:21