Resor

Lista: 8 krångliga bilstäder

1 augusti 2015
Vi Bilägare har åkt runt i många städer världen över. Här är några vi tycker är lite extra komplicerade att köra i.

Kommentarer

#1 • 1 augusti 2015
Raphael

Tycker Amsterdam inte platsar i listan. Det är verkligen en mycket trevlig stad. Vill man njuta av utsikten så är det väl bättre att man ställer bilen, när man kör ska man vara uppmärksam på trafiken. Visst Amsterdam är en cykelstad men inte värre än exempelvis Örebro... Högst upp på listan borde Milano vara, eller iaf Turin då, det är samma trafikmiljö. Eller Rom. Rom är egentligen ännu värre, sett till tempot. Paris borde vara högre upp på listan också, framförallt har Paris många bilar och många köer, att ta sig från city till flygplatsen med bil - ja då känns det snabbare att gå faktiskt...

#2 • 1 augusti 2015
Peugeote-Pär

Var i Nederländerna i sommar och körde till Amsterdam bland annat och håller med, är fan cyklar överallt känns nästan som att köra i en myrstack, dock så är det bra skyltat och bra vägar men gäller dock inte i gamla delen av stan där gatorna är sjukt trånga och enkelriktiga.
Har även kört i Paris, funkade bra dock lite hetsig att köra i så man måste vara vaken bakom ratten hela tiden.

#3 • 1 augusti 2015
Draxon

Beskrivningen av Gävle kan inte bli bättre. Det måste dessutom vara Sveriges mest bittra/gnälliga människor i den staden.

#4 • 2 augusti 2015
Peter i Sydney

Värst är nog New Dehli i Indien. Även Shanghai är en verklig rysare har jag hört. Och dit åker jag på semester i oktober!

#5 • 2 augusti 2015
Raphael

Indiska storstäder är väldigt speciella trafikmässigt. Många fordon, inga trafikljus och totalt kaos. Jag har aldrig kört bil i Indien, jag klarar inte av det. Däremot så har jag åkt bil. Den indiska trafikmijön lämnar jag helst åt indiska förare, de är proffs och vet alla oskrivna trafikregler som jag som besökande turist inte har lärt mig. För den som kan så är det smidigt, man tar sig fram. Jag har fortfarande inte begripit hur det går till, men fram kommer man. :)

#6 • 2 augusti 2015
Diesel

I London har man kört bil många gånger, under rusningen så är det närmast omöjligt att ta sig fram med bil och kollektivtrafiken. Likt Paris så behöver man en hetsig körstil för att kunna ta sig fram.

#7 • 3 augusti 2015
John2008

Göteborg är ingen höjdare att köra i (men så klart en trevlig stad). Stockholm känns som en barnlek i jämförelse.

#8 • 3 augusti 2015
JOCA_1

Haha... Göteborg... Kör det minsta fel, och hamna på Hisingen... Amsterdam är nog ganska bra att köra i, men håller med om cyklisterna.

#9 • 3 augusti 2015
Jörgen Jönsson

Har man problem med Lund, är det tveksamt om man bör ha körkort!?

#a • 28 oktober 2016
paolo932

Great post. I 'm facing a couple of these difficulties. http://www.gameroids.com/marvel-contest-of-champions-hack/