Lista: 8 härliga fikaställen i Sverige

Lista: 8 härliga fikaställen i Sverige

Lista
Det kryllar av trevliga kaféer och matställen i Sverige. Så dra i handbromsen och ta en paus. Här är åtta smultronställen som förgyller resan.

Kommentarer

#1
2015-07-23 16:20

Jättetrevliga platser! Underligt nog är samtliga dessa lokaliserade till östra sidan av detta avlånga land?! Det skulle uppskattas (tror jag) av många att få tips på fikaplatser i sydvästra, västra, mellersta och norra Sverige också!
//Skaraborgaren

#2
2015-07-23 17:57

Fler tips påfikaplatser i Säffle också, tack! Diskriminering är vad det är.

#4
2015-07-23 22:10

Jag får allt hålla med Alphonse om att det det var väldigt mycket av östra Sverige ...

#6
2015-07-24 09:40

ck, jag har aldrig varit i Östersund när det varit 25 grader varmt, det har alltid varit kallt och blåsigt vid mina besök, så jag tror dig inte :o).
Nu var ju det här bara några förslag och det kommer kanske fler över andra delar av Sverige.
Men 98;- för en överskattad räkmacka, som ett ställe här vill ha, tycker jag börjar likna ocker!

#7
2015-07-24 13:30

Håller med om den geografiska koncentrationen till östra delen av landet.

Kanske kommer några delar till i artikelserie, t.ex.

Lista: 8 härliga fikaställen i Sydsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Västsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Mellansverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Norrland.

#8
2015-07-24 16:40

Tips ett: Korså bruksherrgård tre mil nordöst om Falun visade sig ha fantastisk lunch!! Minus är få val, men vad gör det? Men också tårtbuffe i superklass för den kaffesugne. Visst är det lååångt ute i skogen, men skulle Guide Michelin lyckas hitta dit ska jag äta upp min mössa om de inte får en WhiteGuide-plakett att spika upp! Herrgården visar upp en lätt kitchig miljö i en fantastisk del av världsarvet Falu gruva med en lancastershiresmedja. Tips två är också inom världsarvet Falu Gruva. Stabergs barockträdgård med kafe/restaurang ca 1 mil öster om Falun. Trädgården är ok men ingen jättehöjdare. Men maten och miljön är mycket bra. Kanske inte Michelinklass men en av de absolut bästa ställena att luncha på i Falun.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.