Lista

Lista: 8 härliga fikaställen i Sverige

23 juli 2015
Det kryllar av trevliga kaféer och matställen i Sverige. Så dra i handbromsen och ta en paus. Här är åtta smultronställen som förgyller resan.

Kommentarer

#1 • 23 juli 2015
Alphonse

Jättetrevliga platser! Underligt nog är samtliga dessa lokaliserade till östra sidan av detta avlånga land?! Det skulle uppskattas (tror jag) av många att få tips på fikaplatser i sydvästra, västra, mellersta och norra Sverige också!
//Skaraborgaren

#2 • 24 juli 2015
saabnisse

ck, jag har aldrig varit i Östersund när det varit 25 grader varmt, det har alltid varit kallt och blåsigt vid mina besök, så jag tror dig inte :o).
Nu var ju det här bara några förslag och det kommer kanske fler över andra delar av Sverige.
Men 98;- för en överskattad räkmacka, som ett ställe här vill ha, tycker jag börjar likna ocker!

#3 • 24 juli 2015
Tobo

Håller med om den geografiska koncentrationen till östra delen av landet.

Kanske kommer några delar till i artikelserie, t.ex.

Lista: 8 härliga fikaställen i Sydsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Västsverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Mellansverige.
Lista: 8 härliga fikaställen i Norrland.

#4 • 24 juli 2015
Axelman

Tips ett: Korså bruksherrgård tre mil nordöst om Falun visade sig ha fantastisk lunch!! Minus är få val, men vad gör det? Men också tårtbuffe i superklass för den kaffesugne. Visst är det lååångt ute i skogen, men skulle Guide Michelin lyckas hitta dit ska jag äta upp min mössa om de inte får en WhiteGuide-plakett att spika upp! Herrgården visar upp en lätt kitchig miljö i en fantastisk del av världsarvet Falu gruva med en lancastershiresmedja. Tips två är också inom världsarvet Falu Gruva. Stabergs barockträdgård med kafe/restaurang ca 1 mil öster om Falun. Trädgården är ok men ingen jättehöjdare. Men maten och miljön är mycket bra. Kanske inte Michelinklass men en av de absolut bästa ställena att luncha på i Falun.